Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Majdnem mennyország

Nagyapa már régóta egyedül volt. Nagyanya sok évvel ezelőtt meghalt. Egy szem fia valahol a világ másik felén élt és dolgozott. Ritkán járt haza és akkor is inkább szállodába ment. Az unokája egy közeli városban lakott ugyan, de nem nagyon ért rá nagyapát meglátogatni.

Régebben nagyapának sok barátja volt, így nem volt nagyon magányos. Csak hát az utóbbi időben sokat betegeskedett. Hiába, no! Az a nyolcvan esztendő nem múlik csak úgy el, nyomtalanul. Az ismerősök és barátok is ritkábban nyitották rá az ajtót. Vittek neki ennivalót, kiváltották a gyógyszereit, ápolták és néha szóltak hozzá néhány jó szót.
Amikor már vakon és bénán feküdt odahaza, csak nagyon kevesen jöttek el. Fia a világ másik feléről telefonált és e-mailezett, megbízásokat osztogatott az ismerősöknek. Nagyon hálás volt a törődésért, és nem győzte hangsúlyozni, ő most sem jöhet. Nem ér rá. Mert elfoglalt. Azután egy téli hajnalon nagyapa nem ébredt fel többé. Egy távolabbi barátja talált rá, ahogy ott feküdt a konyhakövön. Telefon a fiának, s a rossz hír már szállt az éterben. A közeli városban lakó unoka hamarosan megérkezett. Intézkedett, kiürítette a rég nem látott nagyszülői házat, aztán elment. Nagyapa fia nem jött. Csak a barátok közt futótűzként terjedő hír: nagyapát elhamvasztják, aztán felteszik a szekrény tetejére. Ott abban a közeli városban. Mostanában nem lesz temetés. Mert a fia most sem ér rá hazalátogatni. Nem sürgős a végtisztesség, az utolsó istenhozzád. Majd jövőre, ha szabadságot kap, talán meglesz az is. Addig pedig nagyapa ellesz ot t fenn, a szekrény tetején. Elvégre az már majdnem a mennyország!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálba indul a média

Pontosan négy évvel ezelőtt vette saját kezébe báljának szervezését a regionális média. Tovább olvasom