Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Majdnem húszmillió kínai turista 2004-ben

A kínai kiutazó turizmus az utóbbi években dinamikusan növekedett: míg 2000-ben 5,1 millió kiutazást regisztráltak, addig 2004-ben már 19 millióan keltek útra.
A hajdani zárt világú Kína nemcsak üzletileg nyit, hanem szellemiségben is. Ennek egyik megnyilvánulása a kiutazó turizmus növekedése. A 2004. évi utazások többsége már szabadidős célú, az üzleti utak aránya 25 százalék.

Ugyanakkor a kínaiak is elsősorban a környező országokba látogatnak. Európába a külföldi utazások 14 százaléka irányult.

Ha a kínaiak útra kelnek - eleve nem a legszegényebbek költenek turistáskodásra - akkor nagyvonalúak: az egy útra eső költés 2003-ban 1900 euró körül alakult, ami jelentősen meghaladja az amerikai (1400 euró körüli) és az európai utazók (900 euró) költéseit.

A KSH adatai szerint tavaly Magyarországra 25 ezer kínai látogató érkezett. Ez - bár nem jelentős szám az ö9sszes turistához képest - 95 százalékos növekedést jelent a 2003. évihez viszonyítva.

Ha egyszer igazán nekivágnak a világnak a kínaiak - ami elsősorban az egyenletesen, több régióban is tapasztalható életszínvonal emelkedés függvénye - forradalmasíthatják a világ turizmusát.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Construma megyei cégekkel

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban több mint harminc megyei cég részvételével megnyílt a 24.… Tovább olvasom