Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Majdnem gázolásból igazából szerelem

Love story: Megírták a Kisalföldnek szerelmük történetét.

Filmbe illő jelenettel kezdődött Hanó Katalin és Fücsök Balázs szerelmének története: egy „majdnem gázolásnál" találkoztak először. Aztán az interneten is egymás hálójába akadtak, így a dupla véletlen
házassághoz vezetett.

Az élet gyakran a tévésorozatok sokszor túlzottan is romantikusnak, szinte hihetetlennek tűnő fordulatainál is izgalmasabb „love storykat" produkál. Vagy legalább olyat. Biztosan sokan emlékeznek ugyanis a Szex és New York Charlotte-jának esetére, aki éppen akkor ismerte meg jövendőbelijét, amikor figyelmetlenül lépett az úttestre és a csak egy hirtelen fékezés mentette meg. A kocsiból szállt ki szőke hercege és nyújtotta neki a karját, hogy felsegítse... Nos, aki erre azt mondja, hogy ilyen csak a mesében vagy a szirupos filmekben van, azoknak cáfolatul érdemes megismerniük Katalinék történetét. A hölgy ugyanis négy éve szintén egy kellemetlen szituációban találkozott először leendő párjával. Futott át a zebrán, mert késésben volt és „valaki" csaknem elütötte. Mivel egyikük sem állt meg, így csak egymás után kiabáltak, ám a sors úgy gondolta, ezt a rosszul kezdődött történetet jóra kell fordítania.

Csak ballagtak és beszélgettek

A fiatal házasok szerkesztőségünknek írt leveléből az is kiderült, hogy a tévésorozat forgatókönyvíróinak fantáziájánál is különlegesebbet produkált esetükben az élet, ugyanis náluk még egy véletlenre is szükség volt, hogy összeismerkedjenek. Erre épp jól jött egy egészen modern vívmány, az internet. A világhálón akadtak újból egymásra, ahol Kati a

Az élet gyakran a tévésorozatok sokszor túlzottan is romantikusnak, szinte hihetetlennek tűnő fordulatainál is izgalmasabb „love storykat" produkál. Vagy legalább olyat.
barátnőivel szokott beszélgetni, mígnem egy fiú rákattintott. Sokat csevegtek aztán így, elektronikusan, mígnem egyeztettek egy találkát, amiről azt hitték, az első alkalom lesz arra, hogy egymást láthassák. Nagy volt a meglepetés, mikor kiderült, hogy egy „autós kontra gyalogos" közlekedési helyzetben már találkoztak, de miután közelebbről megismerték egymást, elhalványult a „majdnem gázolásos affér" jelentősége.

Szerelem volt-e első látásra? Ők inkább úgy gondolják, sokadik látásra. Engedték, hogy fokozatosan fonódjon köztük egyre szorosabbra a kapcsolat, s erre a már szépanyáinknál is bevált módszert választották. Randijaikon eleinte mindig hatalmasakat sétáltak Sopronban. Órákon keresztül csak együtt ballagtak és beszélgettek. Sokat ücsörögtek a Fő téren is, az első csók pedig a főiskola előtt csattant.

Eljegyzés a város fenyője alatt

Mire úgy gondolták, közelebb engedik magukhoz a másikat, addigra Katinak haza kellett utaznia a főiskoláról, mert elkezdődött a nyári szünet. Azonban ez a körülmény sem szakíthatta el őket egymástól, együtt mentek a Balatonra. „A legromantikusabb talán az egyhetes nyaralás volt, amikor semmi mást nem csináltunk, csak fürödtünk, jókat ettünk, nevettünk és persze hatalmasakat beszélgettünk. Az a hét felért egy nászúttal" – írták első közös üdülésükről.

Katinak tetszett, hogy rengeteg közös beszédtémájuk akadt. Nagyon romantikus, érzékeny embernek ismerte meg Balázst, szerinte ritka és megbecsülendő az ilyen. „A hangja, az alakja és a mosolya!" – ezt persze már a férfi írta arról, mi ragadta meg először a lányban, akit szintén gyengéd érzelmi húrokat pengetőnek tart. Annak a pillanatnak a meghittsége, amikor eljegyezték egymást, jól jellemzi mindezt: „2005 decemberében a soproni Fő téren felállított karácsonyfa alatt adtuk át egymásnak az ajándékot, az ezüst karikagyűrűt. Csak ketten voltunk és jó volt érezni, tartozunk valakihez."

Könnyű kimutatni a szeretetet

Az esküvőt szűk családi körben tartották, az egyházi szertartás után a katolikus templom plébániaépületében volt a lakodalom. Ugyan szerettek volna több vendéget hívni, de az anyagiak ennek korlátot szabtak, azonban a szertartás így is nagyon romantikus volt és remélik, nem bántottak meg senkit.

Katalin türelmesnek, kreatívnak tartja férjét, olyannak, aki jól feltalálja magát különböző szituációkban. Balázs pedig felesége talpraesettségét, kedvességét, jószívűségét és főztjét dicséri. Összetartásuknak mégis az a kulcsa, hogy mindent megbeszélnek egymással. Egyikük sem dönt egyedül semmiben. „Hihetetlenül nagy a ragaszkodás kettőnk között. Nincs olyan óra, mikor ne hívnánk fel egymást, ha csak egy percre is. Nagyon fontos mindegyikünk részéről a türelem, az alkalmazkodás és a legfontosabb, hogy éreztetjük egymással nap mint nap szeretetünket. De hát ez nem is nehéz »feladat«!"

Az Önök történetei
Szívesen bemutatjuk más házasok megismerkedésének történetét is, az érdeklődők jelezhetik szándékukat a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre.

 

 


Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítási nyomozás indul a móri ügyben

Perújítási nyomozást rendelt el Kaiser Ede perújítási kérelmében a Fővárosi Ítélőtábla -… Tovább olvasom