Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Majdnem ezer hívás országszerte a tűzoltóknak

Vasárnap is a szombati vihar által okozott káreseteknél kell majd dolgozniuk a tűzoltóknak, 500 helyre ugyanis szombaton már nem tudtak eljutni.

Szombaton egyébként összesen 946 helyen kellett viharkárokat elhárítaniuk a tűzoltóknak az országban - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) összesítéséből.

A vihar leginkább Veszprém, Fejér és Pest megyét, illetve a főváros területét érintette. A viharnak egy halálos áldozata is volt. Az OKF tájékoztatása szerint Budapesten a tűzoltók 172 helyre vonultak, de a nagy esetszám miatt a beavatkozásokat július 19-én folytatják. A vihar a fővárosban egy áldozatot követelt. A XVIII. kerületi Eke utcában valakit egy leszakadt villanyvezetékben lévő áram ölt meg. A tűzoltók és a mentők csak a vezeték áramtalanítása után tudtak az áldozathoz jutni. Károk érték a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatós Ferihegyi úti kiképzőbázisát is. Több épület, köztük a gondnoki lakás is megrongálódott a lehulló fáktól. Megrongálódott a mobil kórház is, mert fa dőlt rá. Faág rongálta meg a polgári védelem egyik teherautóját is, egy utánfutót pedig felborított a szél. Budapesten, a Váci úton leomlott egy társasház tűzfala, 11 lakásból hetet ki kellett üríteni. A kiürítésre váró lakások közül 3 üres, 4 lakott volt, ők maguk oldották meg elhelyezésüket, de egy családnak szükségszállást kellett biztosítani. Pest megyében a tűzoltók 224 esetben vonultak viharkárokhoz, a káresetek leginkább Gödöllő körzetére, Dunakeszi-Göd vonalára illetve Dabasra koncentrálódtak. Az Isaszegi Vízműveknek áramszünet idejére a fővárosi polgári védelem biztosított áramellátást: egy 63 kilowattos aggregátort kellett odavinni.

Komárom-Esztergom megyében jelentősebb épületkárok nem történtek, a közlekedésben fennakadás nem volt. Áramkimaradást Tatabánya-Kertváros egyes utcáiból jeleztek, de az elektromos művek szakemberei ezeket a hibákat megszüntették. Bács-Kiskun megyében Kalocsán egy ember súlyosan megsérült, mikor rádőlt egy fa. Tolna megyében a tűzoltókat 47 helyre hívták, a legsúlyosabb károk, Lengyel, Sárszentlőrinc és Nagydorog épületeit érték. Lengyel településen egy ház tűzfala kidőlt. 24 településen volt áramkimaradás a megyében, ez 5-6000 embert érintett. A hibákat reggelre elhárították. Baranya megyében este hatkor 10 településen - 1200-1300 fogyasztónál - szünetelt az áramszolgáltatás, hajnali fél hatra javította ki a hibákat az áramszolgáltató. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Boldván 25 ház sérült meg a viharban. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a kidőlt fák miatt Jászberény külterületén,a 31-32-es számú főúton, Tiszaföldvár térségében a 442-es számú úton volt teljes útzár a beavatkozások idejére. Veszprém megyében egy tűzoltó megsérült munka közben.

A megyében egyébként 162 helyre kellett vonulni tegnap. Zala megyében két házba villám csapott. Szentes György, az OKF szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a szombati káresetek közül 500-at még nem tudtak felszámolni a tűzoltók. A sok bejelentés miatt ugyanis el sem jutottak azokhoz, a kárelhárítást vasárnap folytatják. Ezek főleg Budapesten, Pest, Fejér és Veszprém megyében vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásóval verte be a rendőrautó szélvédőjét

Ásóval törte be egy randalírozó férfi a megfékezésére érkező rendőrök kocsijának a hátsó szélvédőjét… Tovább olvasom