Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Majd félmilliárd forint a megyébe

Majd félmilliárd forintot ítélt meg a megyei pályázóknak a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

Számos napirendi pontot tárgyalt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerda délelőtti ülésén a győri megyeházán.
A legnagyobb horderejű az a kettő volt, amely a meghirdetett pályázati kategóriák elbírálásáról szólt. A testület az idei második ütemben

1 milliárd 313 millió 79 ezer forintot osztott szét a jelentkezők között.
Szakács Imre elnök az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: a megyébe a mostani döntés révén összesen 467 millió forint támogatás jut. Ez a teljes összeg 35 százaléka.

A politikus elmondta: Győr-Moson-Sopron különösen az útfelújítási kategóriában szerepelt jól, ahol a megyei jogú városokkal együtt 31 település kapott pénzt, zömmel 1–10 millió forintot. A megnyert összeghez viszonylag magas, 50 százalékos önrészt kell hozzátenni.
Sopron 25 millió forintot „szakított ki" a Lövér körút, az Ady Endre út, a Felsőlövér utca, az Ibolya út és a Besenyő utca, valamint a Cseresznye sor felújítására. Győr a Szigethy Attila út–Kodály Zoltán utca csomópontjára, a Madách, a Corvin, a Kodály és Liget utcára 32 millió 574 ezer forinthoz jutott hozzá.

A városok közül nyert még Csorna (a Petőfi utcára), Tét (a Mátyás király és a Liszt Ferenc utcára) és Jánossomorja (a Petőfi és a Sport utcára). A községeknél a legjobban Ikrény járt, amely 13 millió 178 ezer forintos segítséggel számolhat a József Attila és a Gyöngyvirág utca rekonstrukciójára. (Erre a kategóriára augusztus 19-ig még lehet pályázni.)

A tanács a hulladékgazdálkodási közszolgáltatások fejlesztését is támogatta. Ebből a kalapból három megyei önkormányzat kapott pénzt: Sopron ezer speciális házi komposztálóra (6,3 millió forintot), Dénesfa egy 8 köbméteres, korszerű, folyékony hulladék szippantására-szállítására alkalmas járműre (17,1 milliót), míg Mecsér két, négy gyűjtőedényes hulladékgyűjtő sziget kialakítására (626 ezer forintot).
A legnagyobb summát, valamivel több mint 770 millió forintot a terület- és régiófejlesztési decentralizált előirányzat tette ki.

Szakács Imre kifejtette: itt volt két olyan alkategória is (a vállalkozóvá válást elősegítő beruházásokra és a kistérségek elérhetőségét biztosító, közlekedési kapcsolatokat javító közúthálózat-fejlesztésekre), amelyekre egyetlen pályázat sem érkezett. A jellemző persze nem ez volt, így természetesen kiosztották a rendelkezésre álló keretet. A nyertesek között van például Csorna, amely az ipari és logisztikai park területén lévő önkormányzati ingatlanok infrastruktúrájának fejlesztésére 50 millió forintot kapott. Tényőnek új orvosi rendelőjéhez 15 millió, Szilnak a térségi oktatási feladatok tárgyi feltételeinek megteremtésére 38 millió forintot szavaztak meg.

A támogatott pályázók teljes listáját tartalmazó előterjesztések itt megtekinthetők:

Települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat-felújításának támogatása 2005. II. támogatási körre beérkezett pályázatok támogatási javaslata >>

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2005. évi Települési hulladék közszolgáltatás fejlesztéseinek támogatása program 2. körére beérkezett pályázatok támogatási javaslata >>

A Regionális Fejlesztési Tanács hatáskörébe utalt támogatási előirányzatok pályázatainak támogatása - Helyi önkormányzatok támogatásai >>


Terület és Régiófejlesztési Célelőirányzat 2005.
Decentralizált Területfejlesztési Programok - I. körre beérkezett pályázatok >>


A Regionális Fejlesztési Tanács hatáskörébe utalt támogatási előirányzatok pályázatainak támogatása - Terület- és régiófejlesztési célelőirányzat decentralizált területfejlesztési programok >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly előnye ellenére óvatos a DVSC

Bár hazai pályán komoly előnyt szerzett a bajnok Debrecen a Hajduk Split ellen a BL-selejtezőben,… Tovább olvasom