Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Mai parlamenti menü: lesz segítség a lakáshiteleseknek?

Hétfőn dönt az Országgyűlés arról a törvényjavaslatról, amely alapján az állam készfizető kezességet vállalna a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került emberek lakáshiteleiért. Ugyancsak hétfőn várható döntés a Fidesz három csapás nevű törvényjavaslatának napirendre vételről is.

Kedden pedig megkezdődik az új Ptk. részletes vitája.Két új képviselő Dragon Pál (MDF), és Kőhegyi István (MSZP) eskütételével kezdi hétfőn az Országgyűlés munkáját.

Dragon Pál, a mandátumáról korábban lemondott Boross Péter helyére érkezik, míg Kőhegyi István, a közelmúltban elhunyt Tasnádi Péter, Pécs volt polgármestere mandátumát kapta meg. Szili Katalin, Házelnök megemlékezik az elmúlt héten elhunyt Fideszes országgyűlési képviselőről, Aszódi Pálról is.

Hétfőn dönt az Országgyűlés arról a kormányzati törvényjavaslatról, amelynek lényege, hogy az állam átmenetileg kezességet vállalna a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került emberek lakáshiteleire. A tervezet szerint az adósnak legalább havi 10 ezer forint megfizetését vállalnia kellene hiteléből, míg a fennmaradó összegre az állam vállalna készfizető kezességet.

A kezesség lejárta után - legfeljebb két évvel később - az adós és a bank újra megállapodna arról, hogy az állami kezesség összegét magasabb havi törlesztőrészletekkel, vagy a futamidő kitolásával rendezik. Az eredeti javaslat szerint állami kezességet csak az kaphatna, aki 2008 szeptember 30 után veszítette el munkahelyét, regisztrált álláskereső, a lakóhelye a hitellel terhelt ingatlan, nincs másik ingatlana és az eredeti hitelfelvétel összege legfeljebb 20 millió forint.

Hétfőn dönthet az Országgyűlés a Fidesz három csapás nevű törvényjavaslatának napirendre vételéről. A tervezet visszaeső bűnözők esetében jelentősen szigorítaná a kiszabható büntetési tételeket. A képviselők tárgyalnak a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtéséről és javításáról szóló SZDSZ-es határozati javaslatról.

Szavaz a Ház a kábítószerügyi eseti bizottság jelentésének elfogadásáról valamint a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében készítendő új nemzeti stratégiai programról szóló ötpárti országgyűlési határozati javaslatról is. Kedden megkezdődik az új Ptk. Törvényjavaslatának részletes vitája. A tervezethez körülbelül 1000 módosító indítvány érkezett.

A Házbizottság csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy kedden három órás keretben kezdi meg a részletes vitát az Országgyűlés, majd szükség szerint a további napirend után visszatérnek rá.

Olvasóink írták

 • 12. G.D 2009. március 04. 20:04
  „11. pampus.
  Nem értelek. Hol van a gyökere a mostani helyzetnek? Régen igen, akkor önellátó volt Magyarország! Az meg mikor volt? A "hatalomváltogatással" te magad is arra utalsz, amit én írtam: mindenkori kormányzás.
  Azt hiszem, hogy mindketten csak a "változást" követö idöszakra gondolunk. Magam részéröl legalább is arról van szó. (Húsz év mostanában már majdnem mindenkornak számít.)”
 • 11. nocomment41 2009. március 03. 21:21
  „10 # Hazudtatok. Hazudtok. Felelősségre lesztek vonva.”
 • 10. pampus 2009. március 03. 09:06
  „Szerintem a kedves "G.D" igen csak el van tévedve. A Magyar Nép az mindig is önellátó volt. E rendszerváltásnak nevezett hatalom váltogatás és az ország kiárusítása óta van az a helyzet. Koldulni kell a gazdagabb országoktól? Persze a mai vezetés nem is képes másra mint e nép nyúzására és a koldussá tenni ezt az országot.”
 • 9. G.D 2009. március 02. 21:14
  „Elnézést, hogy röviden beleszólok az írásaitokba.
  Ma azt hallottam a hírekben, hogy Gyurcsány Ferenc és keleti EU kollégái 190 milliárd EUR segítséget kértek a gazdagabb EU államoktól.
  Az Angela Merkel meg beintett!
  Mondjuk szerintem jogosan is! Németországban pl. nem volt soha 13. havi nyugdíj, a rendörök sem 40 éves korukban mennek nyugdíjba, söt még a nök is csak 65 évesen mehetnek nyugdíjba, meg stb; stb; stb. Tehát ök már sokkal korábban húzták meg az övet, annak ellenére sem rózsás a helyzet. Most meg még olyan országokat kellene segíteni, ahol sok-sok év óta csak a herdálás megy, köszönettel a mindenkori kormányzásnak.”
 • 8. Poltergeist 2009. március 02. 15:17
  „A néző,de nem látó embereknek akik olyan naívak,hogy szinte bármit elhisznek a kormánynak.
  Mutatom a jövőtöket és a dátomot se felejcsd el megnézni ezt már mikor megmondták.
  Idézet
  "A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
  Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
  A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet."
  Karl Marx, 1867
  Félig megvolnánk...
  Egyre többet hallani az Államcsődről ami be is fog következni,a Budapesti Országos Rendőrkapitányságon elkezdték már most kidolgozni a válság startégiát,ha megindul a nép illetve a szabadrablás milyen intézkedéseket tesznek ezek miatt a mocskos politikai eli miatt.Szerintetek ok nélkül teszik,nyíljon már fel a szemetek emberek eleget aludtatok nyitott szemmel.
  Már most elkezdik az emberek kivenni a bankokból a pénzüket ,már mint akinek van egy csöpp esze"na és pénze"”
 • 7. s.margit 2009. március 02. 13:41
  „A mai nyugdíjas mikor dolgozott tőle levonták a mai nyugdíját.most jogosan tart rá igényt, Biztosan van aki nem dolgozott meg érte annak ne járjon.”
 • 6. Primax 2009. március 02. 10:21
  „jucuska40 #6-nak :
  Nem lehet mindent az államtól várni.
  Ezek az emberek saját hiszékenységük áldozatai, miért kellene közpénzekből "kártalanítani" őket?
  Én soha nem vennék fel ilyen-olyan gyorshiteleket, mert elolvastam a feltételeket.
  Sajnálom és is a "nyomorultakat", de ilyen alapon :
  Adjon az állam ( vagyis mi, a közösből )
  - több nyugdíjat,
  - több munkanélküli segélyt,
  - ingyen lakásokat,
  - dupla fizetéseket,
  - ingyen autókat...stb...
  Ez nem működik.
  A ilyen pénzintézetek jogi hátterét és feltételeit kellene - talán - szigorú(bb)an megszabni.
  Azt viszont - egy szabad országban - nem lehet korlátozni, hogy ki, hol és milyen hitelt vegyen fel.
  Felelősséggel kell dönteni.
  Bár, mint az elején említettem : le vagyon ez írva a hitelfeltételek között fekete-fehéren.
  Csak el kell(ene) olvasni.”
 • 5. jucuska40 2009. március 02. 09:16
  „Addig várnak ezzel a segitő csomaggal míg nem lesz több családi tragédia ...mert már kilátástalan a családok helyzete....hol vannak a cikkek hogy ezidáig hány családban történt tragédia mert elveszik a házukat és idegileg nembirják?? Gondolom azért megy lassan mert a sajáthasznukat is bekell kalkulálni at államnak.....katasztrófa ami van és még mi lesz???”
 • 4. Tapmancs 2009. március 02. 09:10
  „Látom szépen gyomlálják az Ivános cikkhez érkezett hozzászólásokat.”
 • 3. SchmeidlPéter 2009. március 02. 08:21
  „+1 a ráadás: FIDESZ”
 • 2. SchmeidlPéter 2009. március 02. 08:20
  „Három csapás: MSZP-SZDSZ-MDF”
 • 1. pampus 2009. március 02. 08:20
  „Hát igen! A milliárdosoknak kuncsorognak , pénzt pumpálni a bankjaikba, mert az nemelég amivel megvágják at ügyfeleiket. Biztos kevesellik, azt, hogy a forint kihelyezést valuta árban hajtják be az adósoktól, mint ha valutát adtak volna! Most meg az "állam" azaz a vezetése által a bankokkal együtt nyúlják le a védtelen emberek házait? Osztozkodnak a koncon? Miféle hatóságok vannak ebben az országban, hogy ezt tátott szájjal nézik?
  A FIDESZ pedig a bűnözést kivált okokat tárja fel és annak megszüntetésével foglalkozzon!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasabb nyugdíj jut a férfiaknak

Nyugat-Dunántúl - Minden tízből hét nőnek nem éri el a nyugdíja a 80 ezer forintot. A férfiaknak… Tovább olvasom