Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Mai operett a Petőfi színpadán

Premierre készül a soproni Petőfi Színház társulata: a Radnóti Színházzal közösen egy mai operettet mutatnak be pénteken, este 7 órai kezdettel.
– Az eredetileg rádióoperettnek készült Bástyasétány 77. című játékot 1957-ben hallhattuk először – tudtuk meg Valló Pétertől, a soproni színház művészeti vezetőjétől, a darab rendezőjétől. – A következő évben már nagy színházi siker lett belőle. A történet valójában lakásról szól: egyszerre utalják ki három fiatal lánynak és három fiatal fiúnak a felújítandó, romos műemlék jellegű házat. A kacagtató fordulatok, fülbemászó slágerek és a tánc mellett természetesen egy picurka korrupció, helyesebben mondva annak taktikája, stratégiája is nyomon követhető a történetben, viszont ennek részünkről történő kipellengérezése sem várat magára.
Ám az évek múlásával a mű témáját sokan elavultnak tartották, ezért a Bástyasétányt egy ideig nemigen tűzték műsorra. Egészen addig, amíg Gazdag Gyula filmrendező 1974-ben groteszk filmkomédiát készített a történetből Bástyasétány 74 címmel. Ez a film nagy port kavart fel, és mivel az előző társadalmi rendszer éles kritikáját jelentette, be is tiltották. Most azzal próbálkozunk, hogy újraélesztve a darabot – amelyet változatlanul az operett sajátosságaival állítunk színpadra – a létező kapitalizmus kritikáját adjuk. A Bástyasétány ugyanis napjainkban is időszerű: ma is járnak közöttünk olyanok, akik nem riadnak vissza semmiféle becstelenségtől, csakhogy célt érjenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékok a lakásba

Sokszor gondban vagyunk, mit ajándékozzunk ismerőseinknek, rokonainknak, barátainknak karácsonyra.… Tovább olvasom