Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Magyarpárti tüntetést tartott a Jobbik Gyöngyöspatán

Demonstrációt tartott a Jobbik vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán.

Demonstrációt tartott a Jobbik vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán - rendőrségi becslés szerint mintegy ezer ember részvételével - arra hivatkozva, hogy a településen megszaporodtak a bűncselekmények. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy a tüntetés nem "cigányellenes", hanem "magyarpárti".


A demonstráció előtt már kedd óta járőrözött a községben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.
Vona Gábor a rendezvényen azt mondta: "mi békét és nyugalmat akarunk".
A sokasodó bűncselekmények és annak kapcsán, hogy a Fidesz azt ígérte, két hét alatt rendet tesz, úgy fogalmazott: "Ez így nem mehet tovább", és ha Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter vagy Hatala József országos rendőrfőkapitány "nem tudnak - nem két hét alatt, hanem egy év alatt - közbiztonságot teremteni, akkor mondjanak le!"

Ez a rendezvény segélykiáltás a magyar kormányhoz, hogy tegyen már végre valamit, mert így olyan, mint egy strucc, amelyik homokba dugja a fejét - mondta Vona Gábor. Arra is kitért: fenyegették már a helyi lakosokat, hogy bosszúállás lesz, ha majd elmennek a polgárőrök.
"Hát szeretném jelezni, hogy a haja szála se görbüljön itt senkinek, mert mi is visszajövünk. Ha kell, akkor kétszer, ha kell, háromszor ennyien" - mondta, és szavait a "nem hagyjuk, nem hagyjuk" skandálás kísérte.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a tüntetésen azt mondta: minden bűnözés elfogadhatatlan számukra, de "az etnikai bűnözés" kiváltképp.
Mert az elkövetők "etnikai homogenitása" és az áldozatok "nemzetiségi homogenitása" "polgárháborús állapotokat, pogromokat idézhet elő az országunkban, és mi nem ezt szeretnénk" - tette hozzá.

Kitért rá, hogy "akármennyire próbálja tagadni a kormányzat, rendkívüli mértékben növekedett a bűnözés Magyarországon", az erőszakos cselekményeké például egy év alatt 35,5 százalékkal nőtt.
Az alelnök úgy zárta beszédét: "legyetek hát bátor férfiak, védjétek az otthonaitokat, a földjeiteket, a szeretteiteket!"
A demonstráción részt vett ifj. Hegedűs Loránt református lelkész is.
A mintegy ezres tömegben a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - tájékoztatásuk szerint - 150 tagja vonult fel, a rendezvényt az MTI nem hivatalos értesülése szerint kétszáz rendőr biztosította.

A demonstráció után a résztvevők fáklyákkal járták be azokat az utcákat, ahol a felvonulók szerint romák laknak. Az egyik háznál ott volt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt vezetője is.


Olvasóink írták

 • 15. Losba 2011. március 07. 14:00
  „..azzal van a baj , aki bármelyik politikus egy szavát is elhiszi..
  akik ennyire elvakultan hisznek bennük..azok maguk is azok akarnak lenni, vagy családtagként élvezik a "dőzst"..
  lsd. alább ..”
 • 14. pancser 2011. március 07. 12:41
  „13-hoz! Mátyás király az igazságos is tartott egy magadfajtát és jókat nevetett rajta! Ha téged olvaslak hiszek a reinkarnációban.”
 • 13. janika 2011. március 07. 12:20
  „Lehet, hogy a jó Isten bízza a jobbikra a magyarok védelmét? Mert Vóna úr ekképp nyilatkozott a minap! Sőt maradéktalanul végre is hatják a jó Isten sugallatát,vagy nem is lehet tudni,hogy milyen formában kapják levél telefon vagy e-mailben?
  Persze lehet, hogy valóban a megfélemlített magyar nép köztük a rendőrségünk igényli.
  A pancsernak pedig meg kellene Gyurcsány seggét mintázni, hogy legyen neki mit nyalogatni egy köztéren.”
 • 12. pancser 2011. március 07. 10:50
  „A Jobbik, a gárda magyar állam létére jelent veszélyt! A kisebbségek egyáltalán nem számítanak ilyen szempontból. Tehát a magyar állam önvédelmi reflexei, ha működnek és az állam egézséges, akkor nyomokban sem lelhető fel legálisan egyik szervezet sem. A szocik egyik nagy bűne, hogy aljas számításból tűrték a gárda masírozását. Vona hálából szobrot emelhet Gyurcsány Ferencnek és elrendelhetné a gárdistáknak hogy csókolják meg a szobor lábfejét legalább minden vasárnap!”
 • 11. tibi02 2011. március 07. 09:38
  „5. pancser 2011.03.06. 22:29

  Ez a párt nem éppen a magyar Parlament büszkesége.

  Igazad van,én sem értem mit keres ott ez a párt,ez a fidesz.pfújjjj!”
 • 10. meir 2011. március 07. 09:16
  „2-eshez!
  mi viszont nagyon is jol tudjuk mit is takar a szp POGROM!!!
  azt Soha Nem elozte meg semmifele olyan cselekedet ami Arra okot adott volna!!”
 • 9. pancser 2011. március 07. 08:11
  „Az ilyen vonulgatásokat be kell tiltani, nehogy már Vona brigádja bármilyen hatalmi pozíciója legyen. OV. valóban nem tett rendet, majd ha a vonagáborok a börtön mélyén csücsülnek! Ez az alakulat az országra, a békére, a nemzetközi megítélésre és mindenre ami a szabadság eszményével összefügg és veszélyes. Csak meg kell nézni a hozzászólásokat, milyen kör az, ahonnét merítenek.”
 • 8. vonLichthofen 2011. március 07. 02:45
  „puncher 5,<moderálva>
  puncher, nézzük csak megint a tényeket az esztelen vagdalkozásod helyett - a Jobbik és Vona Gábor Elnök Úr odament ahol nagy szüksége van a magyaroknak védelemre, bíztató szóra és bátorságra. Azt tette a Jobbik és Vona Gábor ami minden Magyarországi pártnak a kötelessége volna - a békés ÉS adófizető, törvénytisztelő polgárok védelme és rámutatani a problémákra.
  puncher, ezek a tények. Ezért nem lenne a Jobbik a Magyar Parlament büszkesége?
  Az lehet, hogy nem büszkesége annak a Parlamentnek amelyben olyanok ülnek akik nyolc év alatt katasztrofális válságba hajszolták az országot, ahol olyanok ülnek akik ehhez a nyolcévi lopáshoz, csaláshoz, törvényszegéshez álmosan bólogattak a vezérükkel együtt. A vezér meg most hangzatos szólamokat pufogtatva igérget fűt fát ahelyett, hogy a nyolc év alatt tett volna valamit.
  puncher, hányas gumicsizmát viseltél az árvédekezéskor, hány órát őrködtél a cigányok által halálosan megfenyegetett magyar öregek háza körül, hány száz kilométert autóztál a saját költségeden, hogy másokon segíts, akkor amikor sem a rendőrség, sem a katonaság nem segített?
  puncher, én arra nem vagyok büszke, hogy olyanokkal élek egy országban mint te és még egyesek.”
 • 7. pamplona 2011. március 06. 22:42
  „Pancser, légy büszke a "két hét alatt rendet teszünk" kinyilatkoztatás humbukjára!”
 • 6. pamplona 2011. március 06. 22:35
  „Ahol az állam nem védi meg tisztességes polgárait adédelgetett, hátsó, , sanda szándékkal közpénzen szaporított bűnöző söpredéktől, ott bizony nagyon indokoltak az ilyen demonstrációk.Örvendetes látni hogy a magyar társadalomban még meglévő pozitív erők határozottan fellépnek eme fenyegető, , a társadalom jövőjét veszélyeztető rákfene ellen!”
 • 5. pancser 2011. március 06. 22:29
  „Ez a párt nem éppen a magyar Parlament büszkesége.”
 • 4. rommel 2011. március 06. 22:23
  „Hát igen ezen változtatni kell.Én munkát adnék a cigányságnak!Ha nem akarják akkor is.Nincs segély,nincs családi pótlék, nincs semmi csak munka és munkabér!A börtönben is dolgozni kell az bevezetné őket a kinti társadalomba!Ha nincs munka nincs pénz!A gyerekeiket ha nem tudják eltartani akkor állami gondozásba kell venni őket!Igy a gyerekek nem bünözést és ingyen élést tanulnak!Az átnevelés nagyon fontos igy ezt csoportosan,táborokban végezném(pl.:épitőtáborokban pszihológusok segitségével)igy eredményesebb lenne.Más kiút nincs ebből a helyzetből.Az ILLITÉKESEK pedig gondolkodjanak el rajta..............................”
 • 3. Julianusz 2011. március 06. 21:47
  „Na szóval itt és most mit is lehetne tenni???? Hülyét, tolvajt, gyilkost, züllöttet, gyerekeit elhanyagolót, munkakerülőt, segélyből egész családjával élőt NEM LEHET megváltoztatni semilyen módszerrel. Azt azonban lehet, hogy TÖRVÉNYT SZIGORÍTUNK, SÚLYOSABB BÜNTETÉST ROVUNK KI MINDEN APRÓSÁGRA is, GYORSABB ÍTÉLETHOZATAL, nem ilyen olyan indokokkal húzzák halasszák a bíróságon a büntetés kiszabását, akár évekig is tarthat. ELŐSZŐR TÖRVÉNYEK, AZTÁN KOMOLY BÜNTETÉSEK, AZUTÁN TALÁN LESSZ VISSZATARTÓ ERŐ.
  De komolyan a jobbik, a gárda, vagy a rendőr nem vigyázhat mindenkire, nem tarthatja távol a bűnelkövetőket a tisztességes polgároktól.”
 • 2. háté 2011. március 06. 21:46
  „Érdekes, Sneider Tamás ezt mondta, az MTI-tudósítója direkt elhalló?

  Leszögezte: minden bűnözést el kell ítélni, de az elkövetők "etnikai homogenitása" és az áldozatok "nemzetiségi homogenitása" "polgárháborús állapotokat, pogromokat idézhet elő az országunkban, és mi nem ezt szeretnénk".

  Kimoderálta a főnök, hogy a hazájukba kívántam a cigányokat.”
 • 1. háté 2011. március 06. 21:07
  „<moderálva>
  Érdekes, még a mtv-is kétezer demonstrálóról ír.
  A narancsos banda vezette hivatalok(mti), rosszabbak mint a komcsi időkben voltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili: egyetértéssel kell megadni az állampolgársághoz a szavazati jogot

Szili Katalin, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke részt vett és felszólalt… Tovább olvasom