Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Magyarország kedvenc ételét keresik

A www.kedvencetel.hu oldalon szavazhatnak az érdeklődők Magyarország kedvenc ételére leves, főétel és desszert kategóriában.

A voksolás négy hétig és négy napig tart, az érdeklődők kategóriánként 25 étel közül választhatják ki kedvencüket - közölte a szervező az MTI-vel. A Magyarország Kedvenc Étele szavazáson (www.kedvencetel.hu) szereplő ételek listáját 5000 fő megkérdezésével, majd Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökének útmutatásával állították össze.

A kategóriákba jellemzően magyar ételek kerültek: a levesek között megtalálható a zöldborsóleves, a paradicsomleves és a francia hagymaleves is. Főétel kategóriában a rakottkrumpli mögött a töltött káposzta, a marhapörkölt, a brassói aprópecsenye és a hortobágyi húsos palacsinta végzett. Klasszikus kímélő ételként bejutott a rántott sajt, a krumplis tészta és a tojásos nokedli is.

A főzeléket alig néhányan említették meg, így a spenót és a tökfőzelék lemaradt a listáról. A húsalapanyagok között a sertés dominál, a klasszikus disznótoros sült kolbász és hurka azonban hiányoznak a kedvencek közül. A csirke-, birka- és marhahúsból készült ételek mellett mindössze egy-egy hal- és vadétel szerepel a listán. Desszert kategóriában a somlóira, a házi palacsintára, a mákos gubára, a túrógombócra, a zserbóra, a rétesre és a rigójancsira voksolhat a közönség. Itt található a legtöbb külföldi étel, a tiramisu, a császármorzsa és a profiterol is.

A www.NetPincer.hu által szervezett szavazás szakmai partnere a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A voksolás aktuális állását négy hétig tekinthetik meg az érdeklődők az oldalon, majd az utolsó négy napban elrejtik az eredményeket. A szervezők több mint 200 ezer leadott szavazatra számítanak.

A szavazatok összesítését követően március 23-án ünnepélyes keretek között jelentik be Magyarország legkedveltebb ételét kategóriánként.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
  • 24. knifemaster 2010. február 22. 11:06
    „Mákoslecsó savanyúuborkával
    Kirántott asztalfiók pácolt ablakpárkánnyal
    lekváros keszeg

    A lista meg hiányos.”
  • 23. Dörgés 2010. február 20. 22:36
    „Száraz kenyér, zsír nélkül... Csóró vagyok..”
  • 22. meir 2010. február 20. 16:46
    „SOLET FUSTOLT LIBA COMBBAL vagy TOLTOTT LIBANYAK vagy GEFILTE FISH !!!!
    ezetol jobb finomabb nincsen a vilagon!!!”
  • 21. G.D 2010. február 19. 23:44
    „"Túl hülyén". - Ezt akartam írni.- Helyesbítek, mielőtt ebbe is belekötnél.”
  • 20. G.D 2010. február 19. 23:41
    „Szia Zsolt, #7, írhattam volna "ubi-salit" is, igazad van, de nekem valahogy az már túll hülyén hangzott. -De azért ízlik. Pöri-noki az OK!!! Forever!”
  • 19. gyagyástóni 2010. február 19. 16:37
    „Ha-ha álmodik a nyomor, ha így megy tovább, lassan örül aki, zsíros kenyérrel jóllakhat!!!!”
  • 18. geza11 2010. február 19. 13:50
    „Hú...Végigolvastam a listát...Én max csak sorrendet tudnék felállítani.
    Még így ebéd után is összefut a nyál a számban.Az biztos hogy apdét norbi
    harakirit követ el ennek láttán.De a magyarok többsége ezeken a kajákon
    "gasztroszocializálódott"! Ezekben legaláb nincs E-szám.Jó Étvágyat!!!!!!”
  • 17. kanga64 2010. február 19. 12:00
    „Bár gyakorló háziasszony vagyok, de rá nem jövök, miért két külön étel a csirkepaprikás és a paprikás csirke?!”
  • 16. raffy2 2010. február 18. 22:08
    „a velő se semmi kaja pirítóssal.nálam vasárnap rántott velő lesz,rizzsel,tartármártással,ja meg tyúkhúsleves daragaluskával.”
  • 15. Primax 2010. február 18. 22:03
    „Illetve : paprikával...késő van, aludjunk...”
  • 14. Primax 2010. február 18. 22:02
    „Pacal.
    Velővel.
    Kenyérrel.
    Ecetes almaparikával.”
  • 13. Muaddib 2010. február 18. 21:50
    „Gulyás minden mennyiségben.
    Ja meg a sült csülök, ha étterembe, akkor meg esetleg pékné módra!”
  • 12. raffy2 2010. február 18. 21:50
    „de hogy kerül ide a francia hagymaleves?na és hol marad a gulyásleves?ma éppen az volt a kaja kefíres lángossal.(töpörtyűs pogit akartam,de töpörtyűt nem kaptam a hentesnél,a boltban meg többe került mint az arany.)de a pácolt pipicici se rossz kaja tepsis burgonyával ,salátával.marhapöri bográcsban isteni.már alig várom a jó időt,és veszem is elő a bográcsot.”
  • 11. gyertyaj 2010. február 18. 21:03
    „Amit igazán szeretek, az mind kiamaradt:
    hurka-kolbász, dödölle, kruplis pogácsa, mákosrétes, fokhagymás sült oldalas,
    és a lényeg: pájinka!”
  • 10. 13.István 2010. február 18. 20:01
    „Valkik a mákosgubával kampányoltak !”
  • 9. lr 2010. február 18. 19:38
    „Szilágy Zolt!
    Egyetértek!!
    nyam...”
  • 8. látó55 2010. február 18. 19:31
    „Anyám megkérdezi: holnap mit főzzek ?
    Mire kinyitnám a számat, hogy válaszoljak jön a válasz Fatertól: pörköltnokedlival.”
  • 7. Szilágyi_Zsolt 2010. február 18. 18:54
    „G.D., "most már úgyis mindegy" alapon igazán írhattál volna ubisalit is, csak hogy stílszerű legyen. :)”
  • 6. Szilágyi_Zsolt 2010. február 18. 18:52
    „Szerintem: bográcsban, szabad tűzön készített vörösboros marhapörkölt, galuskával.”
  • 5. G.D 2010. február 18. 18:48
    „Pöri-noki-uborka saláta.- A pörit meg még kombinálni is lehet.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kell bevallani az APEH-nak február 25-ig?

Közeledik február 25., ami adózási szempontból fontos határidő. Milyen bevallásokat kell elkészíteni… Tovább olvasom