Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Magyarország jól áll az e-hulladék begyűjtésében

Magyarország a jobban teljesítő országok közé tartozik az úgynevezett e-hulladék begyűjtése terén. Az Unió tagállamainak tavaly augusztusban kellett volna elindítaniuk az egyéni programjaikat, de nem minden közösségi ország tett ennek elege.
2005 nyarán számos konferencián és egyéb fórumon foglalkoztak az e-hulladék akkor küszöbön álló kezelésének problémájával. Augusztus után - egy évvel ezelőtt - minden különösebb fennakadás nélkül indult be a visszagyűjtési rendszer. A közösség huszonöt tagállamából máig 16-ban alakult meg a visszagyűjtést koordináló szervezet. Eddig az egyes országokban csaknem 430 ezer tonna elektronikus hulladékot hasznosítottak.

Az érintett országokban összesen 130 millióan élnek, tehát lakosonként átlagosan 3,3 kilogramm elektronikai hulladék visszagyűjtését szervezték meg tavaly. Filip Geerts, a közhasznú társaságokat összefogó WEEE Forum elnöke szerint ennek alapján joggal lehet bizakodni abban, hogy az érintett tagállamokban az idén teljesíteni tudják azt a brüsszeli célkitűzést, amelynek értelmében 2006-ban lakosonként legalább 4 kilogramm leselejtezett elektronikai eszköz visszagyűjtéséről és feldolgozásáról kell gondoskodni.

Hazánkban tavaly mintegy 16,5 ezer tonna leselejtezett elektronikai eszköz visszagyűjtését és feldolgozását oldották meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok

Meghibásodások miatt több menetrendszerű vonat késett tegnap a Győrött is áthaladó… Tovább olvasom