Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > ˝Magyarország egy nagy rakás pénzért cserébe adta át a baltás gyilkost?˝

˝Magyarország egy nagy rakás pénzért cserébe adta át a baltás gyilkost?˝

Az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője úgy véli, Magyarország nem adott meggyőző magyarázatot arra, miért adta át Safarovot.

mti - 2012.09.13. 13:31
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Biszku Béla elleni eljárásról írt a Neue Zürcher Zeitung, a European Voice eheti számának véleményrovatában pedig a Safarov-üggyel foglalkozott az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője.

Több mint ötven évvel az 1956-os budapesti felkelés után az ügyészség elé állították és házi őrizetbe helyezték az egykori vezető kommunista tisztségviselőt, Biszku Bélát - számolt be az eljárásról a tekintélyes liberális-konzervatív svájci napilap tudósítója. A ma 89 éves Biszkunak azt róják a terhére, hogy ő is felelősséget visel a felkelés brutális leverése utáni kivégzésekben, különösen Nagy Imre kivégzésében - idézte fel Charles Ritterband. Ismertette, hogy Biszku szerepét az 1956-os eseményekben egy dokumentumfilm tematizálta a közelmúltban. Kitért többek között arra, hogy a filmben az egykori belügyminiszter azt mondta, hogy a legkisebb megbánást sem érez a halálos ítéletek miatt. Ismertette azt is, hogy a múlt hónapban Biszku egy televízióműsorban azzal indokolta az 1956-os felkelők elleni véres fellépést, hogy nem igazi forradalom volt 1956-ban.

A paragrafust, amelyek alapján Biszkut fél évszázaddal a véres tettek után elítélhetik, a szocialista-liberális kormány idején fogadták el, a holokauszttagadás büntethetővé tételének céljával. A Fidesz-kormány a sztálinista bűnök tagadására is kiterjesztette ennek hatályát. "Az irónia abban van, hogy éppen a Jobbik holokauszt-tagadói akarják alkalmazni a rendelkezést egy sztálinistára" - vélekedett a tudósító.

Azerbajdzsánnak és Magyarországnak is komoly kérdésekre kell válaszolnia Ramil Safarov átadásával kapcsolatban - írja a European Voice eheti számának véleményrovatában Edward Lucas.

Az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője úgy véli, Magyarország nem adott meggyőző magyarázatot arra, miért adta át Safarovot, mert, mint a szerző rámutat, a nemzetközi jog ezt lehetővé teszi ugyan, de nem kötelező. Érdemes megvizsgálni azokat az állításokat, melyek szerint Budapest "egy nagy rakás pénzért" cserébe adta át Safarovot - állítja az írás. A szerző leszögezi, hogy az azeriek lépése sajnálatos. Lucas szerint Magyarország viszont a legjobb esetben is "rászedhetőnek", legrosszabb esetben "mohónak és álnoknak" tűnik. Brüsszel és Washington számára a legkellemetlenebbek a következmények - írja a cikkíró, aki szerint az eset azt példázza, mekkorát zuhant a NATO és az EU erkölcsi tekintélye 2004 óta. Lucas szerint Bakut mindeddig érdekelte, hogy mit gondol Brüsszel és Washington, most viszont már nem. Az írás kifejti, Azerbajdzsán "dagad" az olajbevételektől, ami Magyarországról Lucas véleménye szerint nem mondható el.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 36 hozzászólás
Moderálásra küldöm 36. load 2012.09.15. 20:48

30. Karcsika
" Kimentem röhögni."
Akkor maradj kint Karcsika!
Lesz ez annyi.

Moderálásra küldöm 35. öszödiböszme 2012.09.14. 13:35

22. Túrabakancs 2012.09.13. 20:24
Lám lám megszólalt a sztereotípiákat gyártó ultra primitív egyén. Hát gratulálok neked.

Moderálásra küldöm 34. gjozsi88 2012.09.14. 10:44

karcsika
30.
Csak azt számold ki, hogy 8 hónapja nincs IMF megegyezés eddig több száz milliárd.
Ezután meg a kritizáló Obama nem járul hozzá még néhány hónapig.......anélkül biztosan nem lesz....pedig Varga szerint nem úszható meg.
Már meg is van az újabb 100 milliárd!
Ez csupán az IMF hitel, amit a piacról szeretne kiváltani a kormány, miközben azt üzeni a piacnak, hogy mi támogatjuk a gyilkosok nemzeti hőssé avatását.
Eddig is a jogbiztonság, kiszámíthatóság volt a legfőbb kritika, ami bedönti a forintot, amitől menekül a befektető, csökken a beruházás.......resszecióba a gazdaság.
Ezen röhögni, csak tudatlanok szoktak.......!
Akinek ez magasan tartja a törlesztőrészletét az biztosan nem röhög ezen.
Az sem akinek a megszünő munkahelye, elértéktelenedő jövedelme, növekvő infláció teszi nehezebbé az életét. Az akinek a különbözet fedezetét nem tette a zsebébe az egy kulcsos adóval imádott kormányod, az bizony nem röhög.........nagyon sokan öngyilkosok lesznek!
Ajánlom nézegetni a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 33. kerteszb 2012.09.14. 09:42

Azért jók az ilyen cikkek, mert a fidesznyik bakancsos kommentekből jól le lehet szűrni, hogy milyenek is ezek az "erkölcsbajnok" beeeekemenetes oviimádók valójában. :P Hát, büszke nem lennék rá a helyükben...
de csókolgassátok csak tovább a "sosemhazudó", "neminyerjükalegtöbbet" bolseviki hátsó részét...

Moderálásra küldöm 32. mir 2012.09.14. 07:21

28. Valaki 2012.09.13. 22:04

Már megint itt vagy? :) Látom többre nem telik a személyeskedésnél :)

Moderálásra küldöm 31. mir 2012.09.14. 07:20

29. Karcsika 2012.09.13. 22:19

Az ír fickó saját akaratából már egyszer bevonult de kiengedték.

Moderálásra küldöm 30. Karcsika 2012.09.13. 22:22

Re: 10. gjozsi88 2012.09.13. 16:39

"Azt is számold az "üzlethez", hogy a kiadatása miatti nemzetközi botrány okzta hiteltelenség száz milliárdjai nem állnak arányba az itt fogvatartás költségeivel."

Száz milliárd? Kimentem röhögni.

Moderálásra küldöm 29. Karcsika 2012.09.13. 22:19

Re: 13. mir 2012.09.13. 17:27
Nem! Csukják le ott kint, és ne engedjék ki.

Moderálásra küldöm 28. Valaki 2012.09.13. 22:04

steke te miért nem beszélni magyar? :))))

Moderálásra küldöm 27. Ambar 2012.09.13. 21:26

Én csak egy oldalról közelítem meg a kiadatási kérdést.Helyes e kiadni egy gyilkost /mindegy milyen nemzetiségű/ha tudják hogy hőst csinálnak belőle!Mert tudták ez már kiderült!Az is kiderült már hogy sokan ellenezték a kiadást ezen okból.Martonyi ugyan ne így de kimondta a külügy is.Ők tudták mik lesznek a következmények.Még egyszer mondom csak a jelen ügy számít a történelmi meg mindenféle mellébeszélések nem.Ami a háttér szerződésről arra még várni kell.Szóban már lehetett de októberben fognak tárgyalni róla ,nekem nincs kétségem lesz.Szóval egyértelműen nagy felelőtlenség történ és szakmaiatlanság is .Kár más ügyekre hivatkozni mert minden ügy más.Be kellett volna ismerni hogy rossz döntés született.!Igen előfordulhat az is és biztos hogy presztisveszteséggel jár.De a mérték nem mindegy.Hibás döntés és az azóta történt hazudozás bizony teljes hitelvesztéssel járt,itthon és nemzetközileg is.De lám a megoldás a kollektív felelősség mögé bújás.Biszku is ezt fogja tenni… Tovább olvasom »


36 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...