Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

˝Magyarország egy nagy rakás pénzért cserébe adta át a baltás gyilkost?˝

Az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője úgy véli, Magyarország nem adott meggyőző magyarázatot arra, miért adta át Safarovot.
A Biszku Béla elleni eljárásról írt a Neue Zürcher Zeitung, a European Voice eheti számának véleményrovatában pedig a Safarov-üggyel foglalkozott az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője.

Több mint ötven évvel az 1956-os budapesti felkelés után az ügyészség elé állították és házi őrizetbe helyezték az egykori vezető kommunista tisztségviselőt, Biszku Bélát - számolt be az eljárásról a tekintélyes liberális-konzervatív svájci napilap tudósítója. A ma 89 éves Biszkunak azt róják a terhére, hogy ő is felelősséget visel a felkelés brutális leverése utáni kivégzésekben, különösen Nagy Imre kivégzésében - idézte fel Charles Ritterband. Ismertette, hogy Biszku szerepét az 1956-os eseményekben egy dokumentumfilm tematizálta a közelmúltban. Kitért többek között arra, hogy a filmben az egykori belügyminiszter azt mondta, hogy a legkisebb megbánást sem érez a halálos ítéletek miatt. Ismertette azt is, hogy a múlt hónapban Biszku egy televízióműsorban azzal indokolta az 1956-os felkelők elleni véres fellépést, hogy nem igazi forradalom volt 1956-ban.

A paragrafust, amelyek alapján Biszkut fél évszázaddal a véres tettek után elítélhetik, a szocialista-liberális kormány idején fogadták el, a holokauszttagadás büntethetővé tételének céljával. A Fidesz-kormány a sztálinista bűnök tagadására is kiterjesztette ennek hatályát. "Az irónia abban van, hogy éppen a Jobbik holokauszt-tagadói akarják alkalmazni a rendelkezést egy sztálinistára" - vélekedett a tudósító.

Azerbajdzsánnak és Magyarországnak is komoly kérdésekre kell válaszolnia Ramil Safarov átadásával kapcsolatban - írja a European Voice eheti számának véleményrovatában Edward Lucas.

Az Economist nemzetközi rovatának szerkesztője úgy véli, Magyarország nem adott meggyőző magyarázatot arra, miért adta át Safarovot, mert, mint a szerző rámutat, a nemzetközi jog ezt lehetővé teszi ugyan, de nem kötelező. Érdemes megvizsgálni azokat az állításokat, melyek szerint Budapest "egy nagy rakás pénzért" cserébe adta át Safarovot - állítja az írás. A szerző leszögezi, hogy az azeriek lépése sajnálatos. Lucas szerint Magyarország viszont a legjobb esetben is "rászedhetőnek", legrosszabb esetben "mohónak és álnoknak" tűnik. Brüsszel és Washington számára a legkellemetlenebbek a következmények - írja a cikkíró, aki szerint az eset azt példázza, mekkorát zuhant a NATO és az EU erkölcsi tekintélye 2004 óta. Lucas szerint Bakut mindeddig érdekelte, hogy mit gondol Brüsszel és Washington, most viszont már nem. Az írás kifejti, Azerbajdzsán "dagad" az olajbevételektől, ami Magyarországról Lucas véleménye szerint nem mondható el.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. load 2012. szeptember 15. 20:48
  „30. Karcsika
  " Kimentem röhögni."
  Akkor maradj kint Karcsika!
  Lesz ez annyi.”
 • 35. öszödiböszme 2012. szeptember 14. 13:35
  „22. Túrabakancs 2012.09.13. 20:24
  Lám lám megszólalt a sztereotípiákat gyártó ultra primitív egyén. Hát gratulálok neked.”
 • 34. gjozsi88 2012. szeptember 14. 10:44
  „karcsika
  30.
  Csak azt számold ki, hogy 8 hónapja nincs IMF megegyezés eddig több száz milliárd.
  Ezután meg a kritizáló Obama nem járul hozzá még néhány hónapig.......anélkül biztosan nem lesz....pedig Varga szerint nem úszható meg.
  Már meg is van az újabb 100 milliárd!
  Ez csupán az IMF hitel, amit a piacról szeretne kiváltani a kormány, miközben azt üzeni a piacnak, hogy mi támogatjuk a gyilkosok nemzeti hőssé avatását.
  Eddig is a jogbiztonság, kiszámíthatóság volt a legfőbb kritika, ami bedönti a forintot, amitől menekül a befektető, csökken a beruházás.......resszecióba a gazdaság.
  Ezen röhögni, csak tudatlanok szoktak.......!
  Akinek ez magasan tartja a törlesztőrészletét az biztosan nem röhög ezen.
  Az sem akinek a megszünő munkahelye, elértéktelenedő jövedelme, növekvő infláció teszi nehezebbé az életét. Az akinek a különbözet fedezetét nem tette a zsebébe az egy kulcsos adóval imádott kormányod, az bizony nem röhög.........nagyon sokan öngyilkosok lesznek!
  Ajánlom nézegetni a statisztika növekedését.
  Ha majd megérted, talán nem lesz okod röhögni!”
 • 33. kerteszb 2012. szeptember 14. 09:42
  „Azért jók az ilyen cikkek, mert a fidesznyik bakancsos kommentekből jól le lehet szűrni, hogy milyenek is ezek az "erkölcsbajnok" beeeekemenetes oviimádók valójában. :P Hát, büszke nem lennék rá a helyükben...
  de csókolgassátok csak tovább a "sosemhazudó", "neminyerjükalegtöbbet" bolseviki hátsó részét...”
 • 32. mir 2012. szeptember 14. 07:21
  „28. Valaki 2012.09.13. 22:04

  Már megint itt vagy? :) Látom többre nem telik a személyeskedésnél :)”
 • 31. mir 2012. szeptember 14. 07:20
  „29. Karcsika 2012.09.13. 22:19

  Az ír fickó saját akaratából már egyszer bevonult de kiengedték.”
 • 30. Karcsika 2012. szeptember 13. 22:22
  „Re: 10. gjozsi88 2012.09.13. 16:39

  "Azt is számold az "üzlethez", hogy a kiadatása miatti nemzetközi botrány okzta hiteltelenség száz milliárdjai nem állnak arányba az itt fogvatartás költségeivel."

  Száz milliárd? Kimentem röhögni.”
 • 29. Karcsika 2012. szeptember 13. 22:19
  „Re: 13. mir 2012.09.13. 17:27
  Nem! Csukják le ott kint, és ne engedjék ki.”
 • 28. Valaki 2012. szeptember 13. 22:04
  „steke te miért nem beszélni magyar? :))))”
 • 27. Ambar 2012. szeptember 13. 21:26
  „Én csak egy oldalról közelítem meg a kiadatási kérdést.Helyes e kiadni egy gyilkost /mindegy milyen nemzetiségű/ha tudják hogy hőst csinálnak belőle!Mert tudták ez már kiderült!Az is kiderült már hogy sokan ellenezték a kiadást ezen okból.Martonyi ugyan ne így de kimondta a külügy is.Ők tudták mik lesznek a következmények.Még egyszer mondom csak a jelen ügy számít a történelmi meg mindenféle mellébeszélések nem.Ami a háttér szerződésről arra még várni kell.Szóban már lehetett de októberben fognak tárgyalni róla ,nekem nincs kétségem lesz.Szóval egyértelműen nagy felelőtlenség történ és szakmaiatlanság is .Kár más ügyekre hivatkozni mert minden ügy más.Be kellett volna ismerni hogy rossz döntés született.!Igen előfordulhat az is és biztos hogy presztisveszteséggel jár.De a mérték nem mindegy.Hibás döntés és az azóta történt hazudozás bizony teljes hitelvesztéssel járt,itthon és nemzetközileg is.De lám a megoldás a kollektív felelősség mögé bújás.Biszku is ezt fogja tenni ,valóban a régi idők kollektív felelősség elvéhez kellett visszaténi?!Elvtársak vállalni kellett volna a személyes felelősséget!Úgy érzem mintha visszatértek volna a régi idők,sőt sok mindenben vissza is tértek!”
 • 26. steke 2012. szeptember 13. 21:18
  „Azért adta ki Magyarország Safarovot, mert Magyarország Napóleon szindrómás miniszterelnöke /az enyém nem/! diktatórikus hajlamát kiélvezve ingyen, hatalmi kéjmámorában IGEN-t mondott.”
 • 25. machers 2012. szeptember 13. 21:04
  „21.Túrabakancs 2012.09.13. 20:20
  Bár öszödi barátomat szólítottad meg, remélem nem veszed bárdolatlanságnak részemről, hogy hozzászólok kettőtök diskurzusához!
  "Meg ha valóban pénz fog áramlani idővel az azeriektől az országunkba, ezzel pedig elkerülhető
  egy esetleges újabb hitel rémképe, abban az esetben ez egy szenzációs húzás volt a kormány részéről."
  Ha ezt a fidesz nőtagozatának éves rendes összejövetelén adnád elő, ott lehet, hogy hangos ovulációval fogadnák a hölgyek újabb lelkesítő - bár a tényeket szokás szerint teljes mértékben nélkülöző - nemzeti monológodat. Lustaságom okán egy linkkel szeretném cáfolni az általad leírtakban szereplő megállapításaid realitását:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/02/akk-azerbajdzsan/
  Pláne csökkent számomra a hitelességed, mikor az alábbi nyilatkozatot olvastam:
  http://www.oilfund.az/en_US/news/786/100/Official-Statement-of-the-State-Oil-Fund-of-the-Republic-of-Azerbaijan.asp
  Látod, mindig beégeted magad a tudatlanságoddal, és olyan meséket találsz ki, amire még Elek nagyapó is csettintene egyet.”
 • 24. okostojas007 2012. szeptember 13. 20:53
  „ez egy prostitúció ....
  előttem szóló szerint ha a családban teszi valaki , szenzációs pénzkeresés...........
  ha más akkor büdös Q - va .... keresztényileg”
 • 23. gjozsi88 2012. szeptember 13. 20:40
  „Túrabakancs!
  " Ez az örmények meg az azeriek harca, közünk ehhez semmi! "

  Ahhoz tényleg semmi közünk!
  Ahhoz viszont van, hogy semleges országként, nálunk elkövetett gyilkosságot hagyunk büntetlenül.
  Ezzel viszont beavatkoztunk a konfliktusba!

  "Meg ha valóban pénz fog áramlani idővel az azeriektől az országunkba, ezzel pedig elkerülhető
  egy esetleges újabb hitel rémképe, abban az esetben ez egy szenzációs húzás volt a kormány részéről."

  Miért is áramlana, hisz Orbán tagadta, hogy ezért engedte haza!
  Vagy megint hazudik az igazmondó???
  Ja.....és mennyivel többre lesz szükségünk, amiatt, hogy az eddiginél még jobban elszigetelődünk a kulturált nemzetközi közvélemény, befektetők, politikai döntéshozók szemében?
  Tudod, hogy az IMF hitel, aminek a lebegtetése tartja még a forintot a kritizáló Obama nélkül nem jöhet létre!
  Csak egy kicsit szellőzteti meg, hogy nem járul hozzá.....1 órán belül 350 ft lesz az euro, a forintodért meg sehol nem kapsz semmit!”
 • 22. Túrabakancs 2012. szeptember 13. 20:24
  „Bimbó öszödi!
  Arról miért nem hadoválsz, hogy sok évvel ezelőtt Örményország egy sok áldozatot követelő terrortámadás örmény elkövetőjét szintén hősként ünnepelte? Kapott autót és lakást szintén. Egyik náció ugyanaz mint a másik.
  Gyűlölet az egész életük.”
 • 21. Túrabakancs 2012. szeptember 13. 20:20
  „Öszödikém! /20/
  A variációdban van magyar momentum, ebben az ügyben viszont nem! Ez az örmények meg az azeriek harca, közünk ehhez semmi! Meg ha valóban pénz fog áramlani idővel az azeriektől az országunkba, ezzel pedig elkerülhető
  egy esetleges újabb hitel rémképe, abban az esetben ez egy szenzációs húzás volt a kormány részéről. Még akkor
  is, ha most köpködnek minket. Eddig is fikáztak bennünket, csak egy másik náció részéről... Csakis a magyarok
  érdekeit kell hosszú távon nézni, semmi más nem számít! Aki mást állít, az álomvilágban él. Mint öszödi elvtárs.”
 • 20. öszödiböszme 2012. szeptember 13. 20:02
  „Kufárkormány ezt a mocskot nem tudja lemosni magáról. Pedig próbálják mosdatni a szerecsent. Hiába. Ez már bukta.
  Viszont a sok nagytudású fityeszesnek üzenem. Játszanak el a gondolattal ha ugyan ez történik mondjuk egy magyar és egy román katonával mondjuk Franciaországban. Majd szintén kiadják a románoknak, és ott nemzeti hőst fabrikálnak belőle. Akkor karcsika és társai itt fröcsögtetik a nyálukat.”
 • 19. Adyvárosi 2012. szeptember 13. 19:21
  „Ergoyan Morgalicsuk elmondta, a közelgő azeri állami ünnepségen adják át az aranyozott baltákat, amelyekbe majd belegravírozzák a kitüntetett nevét. "Az Azeri Becsületrend Tiszti Középbaltáját már évtizedek óta minden évben átadjuk az azeri nép legjobbjainak, és ez csupán véletlen egybeesés, hogy idén pont Magyarország szállítja majd a baltákat" - magyarázta a miniszter.”
 • 18. kohnvektor 2012. szeptember 13. 18:54
  „Megint olyanok papolnak a legnagyobb hévvel,akik 1943 óta nem bírják abbahagyni a háborúzást. Teljesség igénye nélkül: Korea, Vietnám, Irak, Afganisztán. Nem beszélve az általuk kirobbantott helyi háborúkról. Miről beszélünk? Kinek mi az érdeke, ők is ezt teszik, csak nekik lehet!!”
 • 17. gjozsi88 2012. szeptember 13. 18:20
  „steak75
  A morálról csak azért kell beszélni, mert a kormány nemzeti keresztény mivoltára oly büszke.
  Az értékrendbe nem fér bele!!!!
  Arról nem beszélve, hogy az előidézett állapot emberek életébe kerülhet egy fegyveres konfliktus miatt!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zebrán ütötték el a 80 éves férfit

A kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el egy idős férfit egy személygépkocsi Tabon. Tovább olvasom