Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

˝Magyarország a világméretű válság nagy vesztese˝

A 2008 óta tartó nemzetközi pénzügyi válság vesztesei főleg a fejlett országok közül kerülnek ki, míg a fejlődők jobban teljesítettek az elmúlt három évben.
A 2008 óta tartó nemzetközi pénzügyi válság vesztesei főleg a fejlett országok közül kerülnek ki, míg a fejlődők jobban teljesítettek az elmúlt három évben - derül ki a CERES intézet felméréséből, amely 42 ország gazdasági mutatóit vizsgálta.

Az adatokból kitűnik, hogy 18 ország jobban áll, mint 2007-ben, a válság kitörése előtti esztendőben, 5 ország helyzete alig változott, míg 19 országé romlott 2007-hez képest. Az utóbbiak között van Magyarország is: a CERES listáján az utolsó helyet foglalja el, megelőzi Kazahsztán és Románia is. A jól teljesítők élcsoportját Argentína, Angola, Brazília, Panama és Lengyelország alkotja.


Olvasóink írták

 • 9. elemér 2011. november 04. 12:52
  „Mégha sikerül is ez a segélycsomag, 1-2 év mulva ujab krizisben lesznek a Görögök. Amit fontos tudni hogy az unio nem képes egy közös valutára, mert az tulvan értékelve az eladósodottaknak és alul értékelt a Németeknek meg gazdagoknak, és igy az csak nekik kedvez. Fox News
  Persze a nagy gatyaszoritásokon kellene nekik lazittani, de ahoz már buták.”
 • 8. elemér 2011. november 04. 09:18
  „Mit jelent mind ez ? Ez azt jelenti hogy a bankárok furkálódtak a háttérben, mert kaptak egy hajnyirást Orbántol. Aki ma befektet, annak van pénze és nincs kölcsönökre szüksége. Annyi a pénz a nagyvilágban, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Ez a u.n. "liquidity trap" pénz nemtalál befektetésre. Manapság már csak rizikóval lehet keresni. Ezért volt fontos a leértékelés. Ezért kell forintba az államnak besegiteni. Befektetések az infrastrukturában. Tudom hogy Magyarul ilyesmivel nincsenek tisztában. Ez a CERES pedig egy nevetséges társaság, mert kattintotam és utána néztem. Remélem ezzel segitettem.”
 • 7. elemér 2011. november 03. 23:38
  „Én a témához szólok hozzá, és te miért nemtudsz hozzászólni ?
  "Butaságod az nem elég a sikerhez, oda jó modor is kell."
  Voltaire”
 • 6. fortuna54 2011. november 03. 19:12
  „Elemér.Ahol az éhezö amerikai gyermekekröl van szó,mért nem jelenkezel?Már agodtunk érted.Mindíg európárol tartasz elöadást,pedig az éhezö gyermekekröl is szeretnénk hallani véleményedet.”
 • 5. elemér 2011. november 03. 01:31
  „Hogy sikerült a Görögöknek igy eladósodni ? Jó összeköttetéseik vannak és fujják az angolt. Goldman Sachs-Wallstreet, megrendelte nekik a felértékelést amit megfizetett, és igy kapták a kölcsönt a piacrol. Mindenki keresett rajtuk. Persze hogy most félreáll a szájuk. Mo. még nemtart itt, mert hiányzott az összeköttetés. IMF-töl kell majd segély, tudnillik a piacon dollárban fizetik a számlákat. Franciák szeretnék ezt változtatni.”
 • 4. rommel 2011. november 02. 20:11
  „NÁLUNK 2006-ÓTA VAN VÁLSÁG !!!
  GYURCSÁNYÉK ELQRTÁK ÉS AZÓTA NEM MÁSZTUNK KI BELŐLE !!!
  A MOSTANI VÁLSÁG MÉG RÁTETT EGY-KÉT LAPÁTTAL !!!”
 • 3. elemér 2011. november 02. 14:07
  „Lehetséges e hogy az USA-ban lessz dupla recessio kérdezte Fareed (Newsweek Editor) Martin Wolf-t (F.T.) tanácsadó. Nem válaszolta, mert a recesszióbol soha nem másztak ki az USA-ban, és sehol a világon. Ezekután ez nem lehet dupla. Az meglehet hogy továb csuszunk a gödörbe mondta. Szerintem ez már nagyob mint Fidesz vagy bármi egyéb. Milyen sikerrel jártak a gatyaszoritások Angliában, kérdezte Fareed. Erösödött a pénz, de a gazdaság beszorult. Muszáj a kormánynak költeni és befektetni, mert a nagy gatyaszoritás tönkreteszi a gazdaságot. Ezt Mo.-n is ajánlom. (tölem) Fareed (indiai-amcsi) a legnagyob szakértö a mediában és modern világban. http://tinyurl.com/447vpcc”
 • 2. elemér 2011. november 02. 09:28
  „Aszongya a piaci hirekben, hogy leértékelik az országot, ezért a forint gyengült az Euro ellen, 2-1/2 éves rekord. Matolcsy már mult héten megjósolta a leértékelést. Ez a Görög referendum is hozzájárult. Emelik a a kölcsönökre a kamatot, ami még jobban rontja az egyébként is lassu gazdaságot. A piacon ezt a Görög bizalmi szavazást már ugy könyvelik, hogy arra nem is lessz szükség, mert a Görög kormány megbukik. Szerintem uj alkotmány meg media törvényre se volt szükség.
  Bye-bye törpe.
  (Bloomberg) http://tinyurl.com/3gz9ysk”
 • 1. Madarász 2011. november 02. 08:03
  „Szerintem ennek a helyezésnek két oka van, világválság + O.V nevű sorscsapás...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegszerencsétlenség az M43-ason: 14-en haltak meg Rákóczitelepnél - hasmenése lehetett a kamionsofőrnek?

A helyszínen volt olyan tűzoltó, aki Csongrád megye legszörnyűbb balesetének nevezte a tragédiát. Tovább olvasom