Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Magyarország a focisták adóparadicsoma?

Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet.
A világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az Ernst & Youngnak (EY) az MTI-hez eljuttatott felmérése szerint Magyarország a 15. pozíciót szerezte meg azon az európai listán, amely a játékosokat terhelő adókat, adókedvezményeket, öngondoskodási formákat és a külföldi munkavállalókat érintő különleges szabályozásokat vizsgálja. A rangsor első helyén Hollandia és Spanyolország végzett.

Magyarország a hetedik a 100 ezer euró éves nettó jövedelmet terhelő adókat és járulékokat vizsgáló listán. A legkevesebb közterhet a cseh kluboknak kell fizetniük. A lista második helyén Románia, a harmadikon Bulgária áll. A játékosoknak juttatott 1 millió euró éves nettó jövedelem összes költségének rangsorában Magyarország a középmezőnyben szerepel a 12. helyet elfoglalva.

"Adózási szempontból Magyarország már most is versenyképes Európában. A minőségi játékosok megtartásához és az eredményesség javulásához nálunk jelenleg elsősorban a legnagyobb elszívó erőt jelentő bajnokságokéval versenyképes gazdasági erejű klubokra, valamint a TAO-program által is támogatott infrastruktúra-fejlesztésre és korszerű utánpótlásképzésre van szükség" - mondta Pálszabó Tibor, az EY adópartnere.

A Nyugat-Európában már bevált karrier- és nyugdíjalapok bevezetésével válhat vonzóbbá a sportolói életpálya, ezekből a magyar futball és a magyarországi klubok is profitálhatnak - áll az EY harminc európai országot összehasonlító jelentésében.

Olvasóink írták

  • 3. Valaki 2013. július 20. 14:22
    „be kell tílta a focit! :)))”
  • 2. Demalgon 2013. július 18. 18:06
    „apró kis dinamitgolyók :D”
  • 1. statisztikaihivatal 2013. július 18. 12:28
    „Az utóbbi évekig nem is tudtam, hogy pakisztánban is ilyen népszerű volt a foci már 500 éve is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idén 37 milliárdos kiadással jár a pedagógusok béremelése

Jövőre 172 milliárd, míg 2015-ben 195 milliárd forint többletkiadást igényel a pedagógusbérek emelése. Tovább olvasom