Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Magyarország a 29. az európai internetes rangsorban

Magyarországon a 15 éven felüli népesség – azaz 8,5 millió állampolgár – 33,2 százaléka fér hozzá a világhálóhoz, ezzel az ország a 29. helyet foglalja el Európában az internet-hozzáférési rangsorban – közölte a GfK Hungária.
A magyarok negyede csatlakozik havonta legalább egyszer a világhálóra. Fotó: Frank Yvette
A közlemény szerint a magyaroknak mindössze 23,8 százaléka tekinthető tényleges internet-felhasználónak, azaz csatlakozik havonta legalább egyszer a hálóra. Az osztrák Fessel-GfK felméréséből kiderül, hogy Európán belül a fejlett skandináv országokban használják legtöbben az internetet, míg a sereghajtó Albánia.

A 37 országot felölelő kutatás szerint az internet elterjedtségében erős észak-déli, illetve nyugat-keleti megosztottság figyelhető meg: a 15 évnél idősebbek körében a skandináv országokban 70 százalék feletti azok aránya, akik rendszeresen használják a világhálót. Albániában a lakosság alig 1 százaléka használja az internetet.

A közlemény szerint az internet magyarországi elterjedtsége és kihasználtsága messze elmarad az európai átlagtól, a vizsgált országokban ugyanis összességében 41,8 százalék az internet-használók aránya, míg az USA-ban mintegy 70 százalék. A magyar adatok gyakorlatilag megegyeznek a csupán három százalékkal lemaradó Romániáéval. A Visegrádi Négyek csoportjának másik három állama is megelőzi Magyarországot.

A GfK Hungária legfrissebb magyar kutatási adatai szerint Magyarországon a legalább havi rendszerességgel internetezők 14 százaléka használja az internetet vásárlásra, 53 százalékuk pedig információt keres a világhálón. Az on-line információszerzés szempontjából a műszaki cikkek a legnépszerűbbek, 68 százalékos aránnyal, Igaz, sokan kutatnak könyvek, zenei kiadványok, utazási szolgáltatások vagy számítógépes hardvereszközök után. A közlemény szerint az online vásárlók alacsony, 14 százalékos aránya valószínűleg nem indul növekedésnek a közeljövőben sem, ugyanis a havi rendszerességgel internetezők mindössze egynegyede mutat hajlandóságot a netes vásárlásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat méteres hullámok San Francisco térségében

A National Weather Service figyelmeztetést bocsátott ki az Északi öbölben vasárnap délelőttre a nagy… Tovább olvasom