Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Magyarnak lenni Európában

Folytatás az 1. oldalról.

Kóbor Attila azt is elárulta, a rendezvényt budapesti és megyei alapítványok, valamint lelkes helyi és környékbeli vállalkozók is támogatták.
– Tíz éve kaptam rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti kinevezésemet. Utazó nagykövetként székhelyem nem a Külügyminisztérium, hanem a Miniszterelnöki Hivatal. Az első feladatok jórészt az EU-integráció és a NATO kérdéseivel függtek össze – utalt magyar diplomáciai tevékenysége kezdeteire Habsburg György.
– Édesapám, Habsburg Ottó támogatásával széles körű nemzetközi kapcsolataimat a politikai döntéseket meghozó Európai Parlamentben kamatoztattam Magyarország javára. Magyarország uniós tagsága után, napjainkban is figyelemmel kísérem a brüsszeli eseményeket, bár amióta megválasztottak a Magyar Vöröskereszt elnökének, erre már kevesebb idő jut.
– Úgy vélem, az érdekérvényesítés szempontjából hihetetlenül fontos, kik képviselik az országot az unión belül – válaszolta Habsburg György arra a kérdésre, miképpen lehetne sikeresebb ország hazánk. – Ezen túlmenően az eredményesség másik záloga a fiatalság nyelvtudásában, többnyelvűségében rejlik, amely az élet minden területén óriási lehetőségekkel kecsegteti a jövendő generációkat. Ugyancsak nagy jelentőségű a naprakészség, a gyors információáramlás: mi történik az Európai Unióban, hol milyen esélyekkel és tudással léphetünk színre. Annál is inkább, mivel a kontinensen ismerik és elismerik a nagy magyar tetteket, az '56-os forradalmat és a vasfüggöny leomlását eredményező 1989-es Páneurópai Pikniket. Nemes feladatunk, hogy a nagyszerű történelmi pillanatok nemzetközi jelentőségét a jövőben is minél jobban és szélesebb körben tudatosítsuk.
„ A kontinensen ismerik és elismerik a nagy magyar tetteket,

az '56-os forradalmat és a vasfüggöny leomlását eredményező

1989-es Páneurópai Pikniket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom