Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Magyarlaknál lakóházakat veszélyeztet a Rába áradása

Szükség esetére újabb ötszáz homokzsákot helyeztek készenlétbe, a katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatóság szakemberei a helyszínen irányítják a munkálatokat.
Magyarlaknál lakóházakat veszélyeztet a Rába áradása, az épületeket ötszáz homokzsákkal vették körül a helyi önkéntes tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd délután az MTI-vel. Lakókat egyelőre nem kellett kitelepíteni.

Petróczi Tímea, az OKF szóvivője a közleményben azt írta: szükség esetére újabb ötszáz homokzsákot helyeztek készenlétbe, a katasztrófavédelem és a vízügyi igazgatóság szakemberei a helyszínen irányítják a munkálatokat.

Utalt arra, hogy kritikus helyzet alakult ki hétfőn a Dráva folyó horvát és szlovén szakaszán. A horvát határ közelében lévő Ormoz városánál komoly védekezésre van szükség, a Dráva vízhozama megközelíti a másodpercenkénti háromezer köbmétert, erre a legutóbb 1965-ben volt példa.

A szóvivő tájékoztatása szerint a jelentős mennyiségű csapadék, az intenzív esőzés következtében Szlovéniában vasárnap estétől árad a legtöbb folyó (Soca, Sava, Ljubljanica, Savinja, Dravinja), a víz számos települést öntött el, Maribor és Ptuj egyes városrészei víz alá kerültek.

A Rába körmendi szakaszán másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget kedd délután, és újabb utakat zártak le vízátfolyások miatt - közölte Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Kora délután lezárták a Csákánydoroszló és Ivánc közötti összekötő utat, a magyarszecsődi önkormányzatnak pedig az országos készletből ezer homokzsákot biztosítottak a védekezéshez. A 86-os főút térségben, a Csörnöc hídjának közelében, ahol szintén szivárgást észleltek húsz közfoglalkoztatott tölti a homokzsákokat, szeretnék ugyanis elkerülni a forgalmas út lezárását.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedd délután azt közölte az MTI-vel, hogy a vízátfolyások miatt újabb alsórendű utakat zártak le Csákánydoroszlónál, valamint Pinkamindszent és Ausztria között. Már korábban lezárták a Csörötnek és Rönök, a Csörötnek és Vasszentmihályfa, illetve a Rátót és Rábagyarmat közötti útszakaszokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

tat

Tovább olvasom