Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 31°C Még több cikk.

Magyar tűzoltók indulnak a görögországi tűz oltására

A görögországi erdőtüzek miatt a Külügyminisztérium javasolja a Görögországba utazóknak, hogy úti céljuktól függően indulás előtt tájékozódjanak az utazási irodánál, vagy szállásadójuknál a helyzetről.
A szaktárca értesülései szerint az erdő- és bozóttüzek nyomán kialakult helyzet továbbra is súlyos, Athénban a kormány folyamatosan válságtanácskozást tart.

A minisztérium a nagykövetség útján állandó kapcsolatban áll a görög kormányzat képviselőivel és az illetékes hatóságokkal annak érdekében, hogy a tűzoltásban, kárenyhítésben, valamint más területeken nyújtandó magyar segítség részleteit egyeztesse.

A görögországi természeti katasztrófával összefüggő legfontosabb hírek megtalálhatók az athéni magyar nagykövetség honlapján is, az mfa.gov.hu/emb/athens címen.

Magyar tűzoltók indulnak a görögországi tűz oltására

Tizennyolc fővárosi tűzoltó, valamint egy orvos indul hétfő reggel Görögországba, hogy az ott tomboló erőtüzek oltásában segédkezzen - közölte Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok vasárnap késő este.

A rátermettség és a nyelvtudás alapján kiválasztott 18 fővárosi tűzoltó és egy mentőorvos a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság (FTP) Dologház utcai épületétől indul el két járműfecskendővel és két, tartalék felszereléseket, élelmiszert szállító autóval Görögországba - mondta a tűzoltóparancsnok.

A csoportot Cziva Oszkár tűzoltó ezredes, az FTP tűzoltási, mentési és katasztrófa-elhárítási főosztályának vezetője irányítja, a csoportot Demszky Gábor főpolgármester búcsúztatja el.

Bende Péter közölte: a kontingens az európai fővárosok közötti együttműködés keretében indul a péntek óta tomboló görögországi erdőtüzek oltására, amelynek eddig legkevesebb 57 halottja van, és több tűzoltó is életét vesztette a mentési munkálatok közben.

Több európai ország már felajánlotta segítségét Görögországnak az erdőtüzek oltásához: speciális repülőgépeket és helikoptereket küldtek, illetve küldenek a dél-európai országba. A magyar Külügyminisztérium is segítséget ajánlott fel a tüzek megfékezésében és a tragédia elhárításában, a részletekről tart az egyeztetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füst egy szolnoki toronyházban

Tovább olvasom