Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Magyar szótárprogram Nokia 7650-re

A Nokia 7650-es mobiltelefonra fejlesztett ki szótárazó rendszert az M.I.T. Systems. A jelenleg elkészült angol-magyar és német-magyar kétirányú szószedeteket, mind kinézetükben, mind használatukban a Nokia 7650 mobiltelefon felhasználói felületéhez tervezték és alakították ki.
Használata egyszerű, a joystick gomb igénybevételével lehet mozogni az egyes szócikkek, valamint a kijelölt címszó és a jelentései között. A rendszer a szótárazást végző keretrendszerből és a nyelvi szószedetekből áll. A keretrendszer látványos, szótárhoz hasonló listában kínálja fel az egyes szócikkeket. Ugyanakkor lehetővé teszi az egyes szócikkek megjelölését, és exportálását a mobiltelefon Jegyzetek (Notes) programjába, így a program szótanulásra is felhasználható.
A tömörített formában tárolt nyelvi szószedetek mérete nyelvpáronként körülbelül 700-750KB. Egy-egy ilyen szószedetben átlagosan 25-30 ezer szócikk található nyelvenként. A szótár kipróbálható (’a’-tól ’g’ betűig) a cég honlapjáról: a www.mitsystems.hu/programok címen és 4500 Ft + ÁFA regisztrációs díj ellenében a teljes verzió letölthető.
A program hamarosan megvásárolható lesz, illetve független fejlesztők Nokia 9210 Kommunikátorra, Nokia 7650 és 6310i mobiltelefonra írt alkalmazásai között válogathatnak ezen Nokia termékek tulajdonosai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Windows 2000 végre biztonságos

A Windows 2000 elnyerte a Common Criteria bizonyítványát, mellyel a legmagasabb… Tovább olvasom