Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Magyar örökségek

az unió fővárosában

A fertődi Esterházy-kastély és a fertőrákosi püspöki kastély is bemutatkozik a Magyar örökség címq brüsszeli kiállításon. A Mqemlékek Állami Gondnoksága (MÁG) által összeállított tárlatot a belga tartományi kultuszminiszter, Emir Kir nyitotta meg a brüsszeli Magyar Intézetben.
– A magyar kastélyok, egyházi és népi emlékek igényes tablóit felvonultató kiállítás-sorozat ezúttal Brüsszelben, az Európai Unió fővárosában látható – nyilatkozta a Kisalföld érdeklődésére Dobó Ágota, a MÁG igazgatóhelyettese. – A Magyar Intézet termeiben az érdeklődők mintegy hatvan mqemléki épület mqvészi felvételének segítségével kaphatnak áttekintést hazánk építészeti remekeiről. Köztük van hat nagyméretq tablóval a fertődi Esterházy-kastély, továbbá a fertőrákosi püspöki kastély, amelynek a felújítását a MÁG már tervezi.
– A kiállítás következő állomása a brüsszeli Európa Parlament lesz, ahol április második felében adhat számot a MÁG az idehaza zajló értékmentő munkájáról, az egész országot lefedő nagyszabású mqemlék-felújító projekt eredményeiről – zárta Dobó Ágota igazgatóhelyettes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom