Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Magyar leveleket vihet az osztrák posta

A tervek szerint még ebben az évben Magyarországon is megjelenik az osztrák posta. A terjeszkedésre összességében 350 millió eurót fordítanának, új hivatalok nyitására azonban nem számíthat a lakosság.
Az osztrák posta úgy döntött, Kelet-Közép-Európára koncentrál. A terjeszkedésre összességében 350 millió eurót fordítanának, ebből mintegy 70–80 milliót térségünkben fektetnének be. A hírek szerint az Österreichise Post AG még idén megjelenik Magyarországon. Információink szerint a lakossági piacot alapvetően nem érinti a változás, ugyanis elsősorban a nagy ügyfélkörrel rendelkező szolgáltatókat, hivatalokat, cégeket szeretnék megszerezni partnernek. Új hivatalokat nem nyitnak, illetve nem vennének át. Az osztrák posta egyébiránt már jelen van Magyarországon, a Feibra Magyarország Kft. reklámanyagok, szórólapok terjesztésében érdekelt. Az osztrák postánál úgy számolnak, hogy a német konkurencia megjelenése miatt a 2009/2010-es évtől mintegy 20–25 millió euró lehet a bevételkiesésük.
Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője a Kisalföldnek elmondta, a teljes postai piacot jelen állás szerint 2009-től kell megnyitni. – A Magyar Posta több európai ország postai szolgáltatójával együtt lobbizik azért, hogy a határidőt tolják el 2011–2012-re – folytatta a szóvivő. – Az állami tulajdonú vállalat jelenleg nyereséges, de a piacnyitást követően előfordulhat, hogy a posta is ügyfeleket veszít. A majdan megjelenő új vállalkozások érthető módon azokat az üzletágakat vennék át, amelyekben haszon van. A postának pedig törvény írja elő, hogy minden településen jelen legyen, akár még veszteségek árán is.
A Magyar Posta a piacnyitás jegyében már évekkel ezelőtt megkezdte az átszervezést. Legutóbb országszerte 104, alacsony forgalmú hivatalt zártak be. Tomecskó Tamás szerint újabb megszüntetések a közeljövőben nem várhatók.
– Angliában, ahol már most szabad a piac, az ottani posta egy év alatt elveszítette a huszonkét legnagyobb ügyfelét – folytatta a szóvivő. – Elismerjük, alkalmazkodnunk kell az új viszonyokhoz, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Magyar Posta a piacnyitást követően is versenyképes szolgáltató legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom