Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Magyar kiállítás Bécsben

„ Magyar örökség – egy építész és egy szobrászművész keze munkája nyomán” elnevezéssel, kiállítás nyílik ma este 6-kor Bécsben a Collegium Hungaricumban. Ez a tárlat márciusban Brüsszelben is látható lesz.
– A Magyar Kultúra Napja alkalmából, immár másodszor rendez a Műemlékek Állami Gondnoksága (MÁG) kiállítást az osztrák fővárosban – mondta a kezdeményezés hátteréről Dobó Ágota, a MÁG általános igazgatóhelyettese. – Ezúttal a Budapesten élő Sisa Béla Kós Károly-díjas építész és ifj. Madarassy Walter szobrászrestaurátor legszebb munkáiról nyújtunk átfogó képet mintegy hatvan műemléki épület művészi felvételének segítségével. Köztük van hat nagyméretű tablóval a fertődi Esterházy-kastély, továbbá a fertőrákosi püspöki kastély, amelynek felújítását a MÁG már tervezi. Az ország legjelentősebb műemlékeit felvonultató tárlat a bécsi Holland Strasse 4. szám alatt február elsejéig látogatható.
– Sisa Béla építész legfőképpen a népi építészet kiváló helyreállítója – folytatta Dobó Ágota. – Az ő keze munkájával szépült meg például a fertőszéplaki tájház is. Ifj. Madarassy Walter a hírneves szobrászdinasztia legifjabb tagja, ő restaurálta a millenniumi emlékmű király-szobrait a Hősök terén. A fertődi Esterházy-kastély gyönyörű díszkapujának, korlátainak, illetve az Apollo Terem stukkóinak rekonstrukciója is az ő nevéhez fűződik.
Dobó Ágota ezen túlmenően elmondta még: a Nemzeti Fejlesztési Tervben 2007-2014-es időszakban negyvenegy műemlék teljes felújítása szerepel, 36 milliárd forintos keretösszeggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázspiaci körkép Szegeden

A szegedi ingatlanközvetítők eltérően ítélik meg, melyik autós milyen garázst szeretne: néha a… Tovább olvasom