Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Magyar kamionos ölt Olaszországban

Beismerte tettét az olasz hatóságoknak az a magyar kamionos, aki vasárnapra virradóra leszúrta egyik társát és súlyosan megsebesített két másikat, ugyanakkor azt állította, hogy önvédelemből ölt.
A késeléssel végződő verekedés az olaszországi Ventimiglia közelében egy parkolóban tört ki magyar kamionosok között. A 43 éves tettes, akit a gyilkosság helyszínétől néhány méterre, még késsel a kezében vettek őrizetbe szándékos emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával, eddig ismeretlen okból szúrt le egy 35 éves sofőrt. Két másik férfit, egy 53 és egy 44 éves szintén magyar állampolgárt súlyos sérülésekkel szállítottak a sanremói, illetve a bordigherai kórházba. Mindkettejüknek a tüdejét érték a késszúrások.

A kamionosok az olasz-francia határváros mellett várakoztak, miután Franciaországban szombat este 22 órától tilos a kamionforgalom. A rendőrségi jelentések szerint Spanyolországba tartottak. A hatóságok megállapították, hogy mind a négyen erősen ittas állapotban voltak, ami összefügghetett azzal, hogy az áldozatnak éppen vasárnap lett volna a születésnapja. Az azonban mindeddig nem derült ki, hogy az alkohol vagy más nézeteltérés váltotta-e ki a tragédiába torkolló szóváltást, amelynek végén egyikük egy több mint 20 centiméteres pengéjű késsel szíven szúrta társát. A tettes, akit két órán át hallgatott ki a sanremói ügyész egy olasz ügyvéd jelenlétében, azt állította, hogy egy 4-5 fős csoport megtámadta őt, erre védekezésül kést rántott és vagdalkozni kezdett vele.

A milánói magyar főkonzulátus vasárnap este arról tájékoztatott, hogy az olasz hatóságok nem léptek kapcsolatba velük a történtek kapcsán, csupán az egyik kórházban fekvő sérült hozzátartozóinak kérésére jártak el. A konzulátus hivatalos értesítést nem kapott a sebesültek állapotáról, sem arról, hogy kórházban ápolják-e még őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom