Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Magyar igazgatósági tag két nemzetközi vasúti szervezetben

Két nagy nemzetközi vasúti szövetség, a párizsi székhelyű UIC (Nemzetközi Vasútegylet), illetve a brüsszeli székhelyű CER (Európai Vasutak Közössége) is igazgatósági tagjai sorába választotta Berényi Jánost, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés elnök-vezérigazgatóját - tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Berényi János megbízatása két évre, 2011. december 31-ig szól, megválasztásával a szervezet biztosítottnak látja a magyar vasutak teljes körű képviseletét az európai vasutak legmagasabb döntéshozó fórumában - áll a közleményben.

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés a magyarországi vasúti szektorban tevékenykedő, a vasúti törvény szerinti tevékenységhez és vasúti rendszerek működtetéséhez szorosan kapcsolódó társaságokat tömöríti. Az érdekképviseleti szervezet tagja többek között, a MÁV Zrt. a Gysev Zrt., valamint a BKV Zrt. is.

A Magyar Vasúti Egyesülés tevékenysége a vasút-diplomácia nemzetközi szintereitől az illetékes hazai hatóságokon keresztül egészen az iparági önszabályozásig és konfliktuskezelésig terjed.

Az Európai Vasutak Közössége (CER) 72 európai vasúti társaság - döntéshozók előtti képviseletét és szakmai együttműködésük előmozdítását vállalta, tagjai közt nem csak uniós, hanem nyugat-balkáni, svájci és norvég társaságok is vannak.

A 81 aktív taggal működő Nemzetközi Vasútegylet (UIC) öt kontinensen képviselteti magát. Vállalt feladatai közé tartozik a vasúti közlekedés ösztönzése, a tagok közötti közvetítés, valamint a műszaki és a környezeti teljesítmény javítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszeli figyelmeztetés a szálló por értéke miatt

Levélben figyelmeztetett az Európai Bizottság nyolc EU-tagot - köztük Magyarországot - arra, hogy… Tovább olvasom