Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Magyar fiatalok fizetési szokásai

A nemrégiben publikált tanulmány szerint a 18–30 éves magyar fiatalok körében az internetes vásárlás lehetősége több mint négyszer olyan vonzó, mint a hagyományos kártyás vásárlásoké.
Míg a kártyás fizetés iránti friss kereslet várhatóan csupán 4,3 százalékponttal lesz magasabb, az internetes vásárlások népszerűségnövekedése elérheti a 19 százalékpontot is – állítja a MasterCard megbízásából készült tanulmány.

A tanulmány egyebek mellett kimutatta, hogy a vizsgált 18–30 éves korosztály 81%-a használ betéti kártyát, jóllehet a hitelkártya-birtokosok aránya ebben a szegmensben mindössze 6%. A fiatalok 57%-ban pénzfelvételre, 48%-ban vásárlásra, 36%-ban mobilfeltöltésre, 27%-ban pedig ATM-egyenleglekérdezésre használják a plasztikot.

Az internetes vásárlás lehetőségével jelenleg a megkérdezettek 16%-a él, de ez az arány jelentősen növekedhet a jövőben – világít rá a tanulmány, mely szerint a fiatalok az életkoruk előrehaladtával egyre szívesebben használják a bankkártyák ezen funkcióját.

„A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása, hogy a magyar fiatalok körében jelentős mértékben, akár 19%-kal is növekedhet az internetes kártyahasználat népszerűsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenben sikerült megállapodni a kolíciós egyeztetésen

Július 1-jéig új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, a jövő… Tovább olvasom