Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magyar Demokrata Fórum

Megyénk hazánk egyik legfejlettebb régiójának része, mégis nagyon sok a megoldásra váró feladat. A fő hangsúlyt a gazdaságra helyeztük, mert annak működésétől függ hazánk jóléte. A teljesítményalapú társadalom jegyében célként jelöltük meg az állammal szemben a régiók, önkormányzatok szerepének növelését, egyben a költséges állam csökkentését. Hazánkban a költségvetés válságát a politika gyenge teljesítménye okozta.

A felemelkedést az MDF nem az államtól, hanem a középrétegtől várja, ezért őket segítené az egykulcsos, 18%-os adó bevezetésével, hogy ne büntessük a teljesítményt az elvonásokkal. Gazdasági programunk fontos része a magyar vállalkozások diszkriminációjának megszüntetése, mert tarthatatlan, hogy a magyar cégeknek minden adóterhet vállalniuk kell, miközben támogatást alig kapnak.

A kis- és középvállalkozásokat a körbetartozások, a technológiai lemaradás és a tőkehiány jellemzi. Ez a szektor a magyar gazdaság 80%-át alkotja és a fennmaradásért küzd. Pket kívánjuk segíteni az egykulcsos adóval, a diszkrimináció megszüntetésével és támogatásokkal. Nagyon fontos a munkahelyek megvédése és újak létrehozása.


Az EU-csatlakozás óta Magyarország egyértelműen veszített pozícióiból. A versenyképességünk helyreállítható. Lehet alapozni a magyar ember kreativitására, de le kell építeni a bürokráciát. Helyre kell állítani gyermekeink nemzeti oktatását és nevelését, a szakképzést az igényekhez kell igazítani.

Az MDF decentralizációt akar, mert ma a megtermelt javak ötven százalékát az állam szedi be és osztja el. Tíz éven belül ezt 35%-ra kell csökkenteni, így felértékelődik majd a régiók szerepe. A döntések pedig ott szülessenek meg, ahol a gondokat leginkább ismerik, ahol a legtöbb információ áll rendelkezésre, és ahol a döntéshozók számon kérhetők.
Győr-Moson-Sopron megye lehetőségei jóval nagyobbak, mint eddigi eredményei. A lehetőségek kiaknázásával tíz év alatt felzárkózhatunk Burgenlandhoz.

Fontosnak tartjuk a szolgáltató szektor fellendítését. Nemzetközi szolgáltató cégek idetelepítésével és az itteniek megerősítésével két-háromezer munkahelyet lehetne létesíteni képzett fiataloknak a következő négy-hat évben. A megye így több lábon állna, a gyártás mellett a szolgáltatás és a turizmus, ezen belül is az egészségturizmus és az ezeket támogató kultúra és oktatás adná meg egészséges szerkezetét.

Meg kell oldani a Szigetköz problémáit a tárgyalások felújításával, valamint a nemzeti park kérdését, amelyek megoldását helyi szakemberekre kell bízni.

Nagyon fontos a településeket összekötő utak felújítása, újak építése, nemzetközi útjaink (pl. a 85-ös) többsávossá bővítése és a települések forgalmának csökkentése elkerülő szakaszok révén. Ki kell építeni a teljes kerékpárút-hálózatot.

Segíteni akarjuk térségünk minél több uniós forráshoz jutását, elsősorban önerő biztosításával.

Megyénk lakosságának jelentős része foglalkozik mezőgazdasággal. Az MDF szerint erős mezőgazdaság nélkül erős vidék nem képzelhető el. Egyenlő esélyt kell adni a magángazdálkodóknak, a vállalkozóknak és a szövetkezeteknek is. A mezőgazdaságunkra rakódó terheket (adó, öntözővíz, állatjóléti és gépek utáni adó, biztosítás, kettős hasznosítás) jelentősen csökkenteni fogjuk, legalább a versenytársak szintjére. EU-tagságunk ellenére is védeni kell a belső piacainkat, elsősorban az egészségügyi és minőségi követelmények szigorú betartásával. Erős vidék nélkül nincs felemelkedés!

A párt megyei listája

1. Szabó Miklós
2. Mesterházy József
3. Nagy Tamás
4. Babos Attila
5. Degovics István
6. Dr. Szabó János
7. Hegyi Attila
8. BerthaJános
9. Németh Sándor
10. Mecséri Lajos
11. Ábrahám József
12. Dr. Borbély József
13. Keszei István
14. Sólyom Tibor János

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom