Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Magyar bankokat is visszaminősített a Moody's

Az egy hete bejelentett leminősítési felülvizsgálat lezárultával több tucatnyi, nemrégiben felminősített európai bankot, köztük magyarokat minősített vissza rosszabb adós- és betétkockázati osztályzatokra szerdán a Moody,s Investors Service.
A visszaminősítések oka az, hogy a hitelminősítő "finomította" banki besorolási módszertanára kidolgozott új, a piacon rendkívüli bírálatokkal fogadott, a vélelmezett külső segítség mértékét a saját pénzügyi erő fölébe helyező kockázati analitikai rendszerét. A magyar bankok zömének besorolása egyszerre két fokozattal romlott.

A nemzetközi hitelminősítő a szerda hajnali - a New York-i zárás utánra időzített - londoni bejelentés szerint a mostani első menetben 44 bank hosszú futamú, hazai valutában vezetett adósságának és betétállományának kockázati osztályzatát vette vissza, közülük tizenkettőét két fokozattal. Ez utóbbiak között van a négy, korábban fel-, most visszaminősített magyar bank közül három: a Kereskedelmi és Hitelbank, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank. A Budapest Bank - valamint az OTP szlovákiai érdekeltsége, az OTP Banka Slovensko - osztályzatai egy osztattal romlottak.

A Moody's több mint egy évi fejlesztés után alakította át az általa kockázati besorolással ellátott, ezernél több bank osztályzati módszertanát, előtérbe állítva a pénzügyi szolgáltatók külső támogatási valószínűségének megítélését baj esetén. A részletekről itt olvashat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az időskori vakság oka a cink lehet

Nemzetközi tudományos körökben is elismerik a szegedi származású dr. Lengyel Imre és kutatócsoportja… Tovább olvasom