Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Magyar-román - összetűzés a rendőrök és a szurkolók között

Összetűzés alakult ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György útnál felállított színpad előtt.

Újabb rendőri egységek érkeztek a Puskás Ferenc Stadion környékére, a Dózsa György útra pénteken este, ahol összetűzésbe keveredtek a rendőrök és a magyar-román futballmérkőzés szurkolói - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

Az MTI egyik tudósítója azt látta, hogy a rendőrök a közeli benzinkútnál gyülekeznek, ahol az épületben egy fekvő férfit is látni, akihez mentő érkezett.

A stadionban zárt kapuk mögött megrendezett meccset követően, a Dózsa György útnál felállított színpad előtt a szurkolók közül többen sörösüvegeket hajítottak a rendőrök felé, akik a tudósítók beszámolói szerint könnygázt vetettek be.

Este 11 után nem sokkal az MTI munkatársai arról számoltak be, hogy a tömeg oszlani kezdett.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. zeta62 2013. március 25. 12:39
  „:)”
 • 25. zeta62 2013. március 25. 12:29
  „24. Jandex 2013.03.25. 07:19

  Én is láttam már karón varjút :)
  DE! Jelen esetben ENNYI történt, és a nem éppen szurkolóbarát média se tudott felhozni semmi többet. Akkor te se vízionálj! :)
  EGY, azaz EGYETLEN balhézó provokátor keverte a kakit, és mily véletlen, azonnal ott is voltak a rend <moderálva> őrei. A szélsőbal újságok is CSAK ennyit tudtak leírni, de persze kikerekítve, megspékelve hazugsággal: "két szurkoló(?) verekedett össze", erre beavatkoztak a <moderálva>. Magyarra fordítva az az egy provokatőr beleveszett valakibe, és már ömlött a paprikaspray, csattogott a bot.
  Elhiszem én, hogy sok törleszteni valójuk lehetett, de ez akkor is patkányság volt. Majd kiváncsi leszek, a videofelvételek alapján az újságíró, és a lefilmezett bántalmazott szurkoló esetében lesz e felelősségre vonás...?”
 • 24. Jandex 2013. március 25. 07:19
  „Mindenki azt mond amit akar, aki békésen akart szurkolni megtehette otthon-vendéglőben vagy akár haveri körben is. Aki viszont balhézni akart felutazott vagy odament a stadionhoz a minuszokba randalírozni, láttam már "békés szurkolót" amint a kötőtűt a rendőrló combjába vágta! A szurkolás csak ürügy a balhézásra azoknak a <moderálva> akik máshogy nem tudják elképzelni a fölös energiájuk levezetését./ <moderálva> pedig remek partner ehhez, lásd a hét előállított <moderálva> egy órán belül szabadon távozhatott!!!!!!!!!! /”
 • 23. zeta62 2013. március 24. 19:39
  „2013. március 23., szombat 19:00 Nyomtatás
  Többeket előállítottak és könnygázt is bevetettek a rendőrök a magyar-román futballmeccs után. A Célpont riporterterének kezéből pedig az egyenruhások megpróbálták kicsavarni a kamerát.
  Már hazafelé tartott a Hír TV stábja, amikor fél 12 környékén intézkedő rendőröket vettek észre a Kerepesi útnál. Az egyenruhások egy fiatal férfit álltak körbe, és lökdösték - a Célpont riportere erről kezdett el felvételeket készíteni, kézi kamerával. Amikor a rendőrök észrevették, egyikőjük hátulról kicsavarta a tévé kollégája, Bodacz Balázs kezét.

  ,,Megrángatott, meg rám akart verni tonfával." Miután a riporter szólt az operatőrnek, hogy ő is rögzítse az eseményeket, a rendőrök beültek a kocsiba, bemutattak az újságíróknak és elhajtottak. A BRFK azt ígéri, kivizsgálják a történteket.A rendbontás a zárt kapus futballmérkőzés lefújása után kezdődött a Puskás-stadion mellé szervezett közös meccsnézésen. Két szurkoló összeverekedett, majd amikor a készenléti rendőrök megrohanták őket, több drukker is rájuk támadt, a rendőrök ezért könnygázt is bevetettek. Több száz egyenruhás volt a helyszínen, a tömeget a metrómegálló felé próbálták terelni. A drukkerek egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is betörték. Összesen 13 embert állítottak elő.

  ,,Hét személyt garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - közölte Kovács Viktória, a BRFK szóvivője, hozzátéve: két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság szabálysértése, további egy személyt jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, valamint egy személyt személyi igazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő az este folyamán."

  Az összecsapásban egy rendőr is megsérült. A Hír TV úgy értesült, hogy a lába tört el - de nem a szurkolók okoztak neki sérülést.

  Míg az ultrák a Dózsa György úton, a Puskás-stadion bejáratánál szurkoltak a magyar labdarúgó-válogatottnak, addig az 56-osok terére az MLSZ szervezett közös meccsnézést a drukkereknek. Ez a rendezvény komolyabb rendbontás nélkül ért véget.”
 • 22. zeta62 2013. március 24. 19:28
  „HOGY IS KEZDŐDÖTT TEGNAP? A CARPATHIAN BRIGADE KÖZLEMÉNYE!

  "Kérlek OSZD meg minél több emberhez eljusson az igazság!

  Tegnap néhányan kimentünk a stadionhoz szurkolni a válogatottnak.
  Mi kis csapatunk 10-15 fő, vegyes társaság, volt egyetemista, sportoló és valaki vidékről jött fel 1 céllal, hogy tiszta szívből szurkoljon a válogatottnak. A lefújásig nem is volt gond. ahogy a legtöbben jellemeztük, fesztivál hangulat volt: sok ember aki jól érzi magát, sörözik és szurkol kulturáltan.

  A lényeg:

  A meccs lefújása után szépen mindenki megindult a metró, villamos stb felé. Szomorúak voltunk, igen volt aki a románokat szidta.
  Kifelé sétálva azt látjuk 1 ember elkezd mindenkibe belekötni. Többen odamegyünk megnézzük mi a baja de nem lehet megnyugtatni hanem elkezd mindenkit lökdösni.( Az emberünk egyedül volt, nem volt rajta semmilyen mez nem éppen egy tipikus szurkoló volt...) Egyszer csak a semmiből több tucat roham rendőr lepte el a területet és kezdet pánik hangulatot teremteni.

  Kontroll nélkül fújták a paprika sprét és kezdtek el oszlatni. Természetesen ez után néhány szurkoló is megvadult. 1-2 üveg repült, egy rendőrautó ablaka is betört. Éppen a paprika sprétől fuldokolva értettük meg mi történt.

  Nem hittük el, hogy ilyen létezik, ez igaz. Tudatosan provokálta ki és rendeztek meg egy balhét egy tök békés eseményen. Egy eseményen ahol ultrák, családok, egyetemisták, sportolók, nagypapák és vidékről felutazó emberek szurkoltak békésen.
  Ahogy kijutottunk láttuk, hogy az egész plac több szász rendőrrel van tele...

  Hogy miért kellett egy békés eseményt megzavarni, tönkre tenni nem tudom. De tény, hogy az MLSZ az sajtó mindenki megírhatja, hogy a bőrfejűek megint balhéztak, rongáltak.

  Annyival zárnám mi tegnap este áldozatok voltunk. Egy parancs áldozatai.

  Az hogy mi nem sérülten vagy épp a fogdán töltöttük az éjszakát az csak a szerencse műve.

  Büszke vagyok mindenkire, hogy békésen de hangosan biztattuk a válogatottat.

  Büszke vagyok a válogatottra akik végig küzdöttek és biztos vagyok benne, hogy idegenben győzni fogunk".”
 • 21. Santos 2013. március 24. 09:28
  „Dödike,így már rendben is van.Én is igy gondolom!”
 • 20. dödike 2013. március 24. 08:34
  „Santos: Teljesen mindegy, a hazudozást mind a két oldalon elítélem.”
 • 19. Santos 2013. március 23. 19:53
  „Eva.Persze a múlt nyolc év után,már ideje is valamit kapni,ugye?Utánna köszönet helyet,mellébeszéllés.Nem valami lovagias dolog,a helyedben szégyenleném magam.Na de nemvagyunk egyformák.”
 • 18. Eva- 2013. március 23. 18:29
  „14-hez

  már kértem , hogy a madártej is legyen ingyenes! Azt is elfogadnám! Persze!

  Csak tudom, hogy porhintés.

  egy nagyot előre
  (januárban emelés)
  kicsi lépés vissza : rezsicsökkentés
  az emelkedés az előző évhez képest mégis megmarad :)

  15-höz
  egy ideje azonosítva gondolom
  magyarok = jobbikosok
  ezért csak a magad nevében beszélj!
  a jobbikot tényleg lehet szidni--sok ok miatt

  egy okot ide is rejtettél.

  akiket meg felsoroltál:--no ők aztán nem szoktak rendőrt kiáltani és ÁVH-s letiltásokat igényelni a más véleményen lévők elhallgattatására---ahogy Te idevezetted!
  Mi a különbség?!”
 • 17. BudaiKr 2013. március 23. 18:28
  „inkább a nyustyukat vertük volna ne eggymást a Magyar Emberek”
 • 16. pancser 2013. március 23. 17:29
  „15. Reális 2013.03.23. 17:10
  Légy szíves pontosan meghatározni, hogy mi is megnézhessük hogyan szidták és mikor ezek a szervezetek a magyarokat! Kíváncsian várom az infót. Ha meg ilyen nincsen akkor kispajtás .......... vagy
  A kék színű zászló annak a közösségnek a zászlaja, ahova tartozunk!”
 • 15. Reális 2013. március 23. 17:10
  „Ahol gyurcsány,bajnai,tasz,mazsihisz,mesterházi,lmpé megjelenik ott vannak a szélsőségesek.Ott szidják a magyarokat,kék zászlók lobognak,internacionálé volt.Jól tenné pintér,hogy elrettentésük érdekében jelentős rendőri készültséget rendelne el!Így legalább a békés magyar emberek megúsznák,meg a pénztárcáink tartalma is!”
 • 14. Santos 2013. március 23. 16:11
  „Dödike,ferkóék mindíg igazat mondtak és mondanak? Eva,elfogadod a csökkentést,vagy visszautalod?Erre lennék kiváncsi?”
 • 13. dödike 2013. március 23. 15:26
  „Santos,:Tévedsz nem Orbánt szidom,hanem kritizálom amit csinál.Ha ezt más kormány csinálja az éppen úgy kritika tárgya.Azt egyenesen utálom ha a szemembe hazudnak.Lásd Selmeczi és társai.Ne akarjanak már megvezetni.Hol az egyéni számlán vezetett 2.5 millám? csak egy példa a sok közül.”
 • 12. Eva- 2013. március 23. 11:59
  „11-hez
  aki 2009.márc 21-én mondott le
  az életünkre döntési jogköre Neki rég nincs
  Most pedig éppen rezsit csökkenek úgy, hogy közben
  az ellátás biztonságot kockáztatják
  lenullázzák az önkormányzati és a most államosított szolgáltató cégeket
  adókat emelnek, hogy valamiképp fenntartsák azokat mégis

  de ezt most teszik

  4 éve ilyesmi fel sem merült :)”
 • 11. Santos 2013. március 23. 11:11
  „Dödike,egy kevéskét azért lehet tévedni,ugye?Mikor Órbánt szidod,ugye gyúrcsányra gondólsz?”
 • 10. napé 2013. március 23. 10:45
  „dödike az 2006-ban volt”
 • 9. dödike 2013. március 23. 10:31
  „Néztem a "szurkoló"rendőrtámadókat és nagyon hasonlítottak a 96-os tüntetőkre.”
 • 8. okostojas007 2013. március 23. 08:47
  „ennyi " szurkolónak " ( hülye szó akár a kátyuzókat is így hívhatnánk ) nincs otthon tv - je ...
  én szívesen felajánlok nekik néhányat abból az ötből ami nekem van ...
  és ha otthon nézik még a mérkőzést a sörösüveget is másnap visszaválthatják a közeli cba - ban kenyérre ......”
 • 7. pancser 2013. március 23. 08:38
  „A dolog egyszerű, a Jobbik ahol megjelenik ott vannak a szélsőségesek. Itt is szidták a zsidókat megint, "székelyzászló", "pizsamás" zászló lengett, volt székelyhimnusz ami ugye a meccshez tartozik.
  Jól tette Pintér, hogy elrettentésük érdekében igen erős rendőri készültséget rendelt el. Így is volt balhé úgy meg elszabadult volna a pokol! Így legalább a békés pesti polgárok autó megúszták, meg az üzletek kirakatai is.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentést kér a kormány a lakosság egészségi állapotáról

Az egészségpolitika egyes aktuális feladatairól szóló kormányhatározatban a kormányfő erre a fél… Tovább olvasom