Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Magasabb a brit költségvetési hiány is

Nagy-Britannia költségvetési hiánya is magasabb a megengedettnél és ezt most már az Európai Unió is kifogásolja. De szankciókkal éppúgy nem kell számolnia, mint Magyarországnak, hiszen egyik állam sem része az eurózónának.
Az Európai Bizottság megvitatja a brit költségvetési hiányt, és várhatóan elindítja London ellen a hivatalos eljárást a túlzott deficit miatt - erősítette meg a Financial Times értesülését egy bizottsági szóvivő.

A londoni lap arról számol be, hogy a brit deficit immár folyamatosan, negyedik éve a maastrichti 3 százalékos határ fölött van. A márciusban záruló pénzügyi év hiánymutatója 3,4 százalék körüli lesz, és a tendenciák nem sejtetnek csökkenést a következő évekre sem.

Eddig a bizottság – akárcsak a többi, a költségvetési fegyelmet megszegő uniós nagyhatalmat – mérhetetlen jóindulattal kezelte Nagy-Britanniát. A hivatalos indoklás szerint a brit deficit csupán ideiglenes problémának számított.

Egyébként Nagy-Britanniának ugyanúgy nem kell szankcióktól tartania, mint Magyarországnak, mivel a britek sem tagjai az eurózónának. Az uniós procedúra személy szerint kínosan érintheti Gordon Brown pénzügyminisztert, aki gazdaságpolitikai sikereire hivatkozva szeretné minél előbb fölváltani Tony Blairt a kormányfői poszton.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látható a mozikban A herceg haladéka című film

A héten tartják Tímár Péter legújabb filmjének, A herceg haladékának országos premierjét: Kulka… Tovább olvasom