Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Magas szőke férfi olimpiai aranyban

Magas szőke férfi olimpiai aranyban. Kevés vonzóbb jelenség van a győzelem ízénél: Kásás Tamás mindent megnyert, ami a vízilabdában megnyerhető. A magyar válogatott kapitánya Pekingre figyel és nagyon várja az első nyári szünetét. A párkapcsolat számára fontos, éppen ezért ritkán osztja meg érzéseit a nagyközönséggel. A világbajnok Kásás Zoltán fiával a vásárhelyi uszodában beszélgettünk.
Kásás Tamás: A magánéletem a magánügyem. Fotó: Tésik Attila
A magyar és az amerikai férfi vízilabda válogatott közösen fogyasztotta az ebédet csaknem egy teljes órán át – amíg Kásás Tamásra várakoztunk, édesapja így nyilatkozott róla: nem azért szeretem, mert jól vízilabdázik, hanem mert a fiam. Az 1973-ban vb- aranyat szerzett Kásás Zoltán együtt dolgozott Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal az elmúlt években, de nem vesz részt közös programokon a csapattal. Apa és fia között ellentét él, mely a fiú lázadásából táplálkozik: Tamás másként vízilabdázik nagyon jól. A feszültség lassan oldódik, öregszünk – mondta Zoltán. Kásás Tamás a sport valamennyi műfajában az összes elképzelhető elsőséget megszerezte, s ebben a világon páratlan. Egyedül magyar bajnok nem volt még, de senki nem érzi úgy, hogy itthon kellene bizonyítania.

A csapat gerince tíz éve a világ élvonalában szerepel, s ezalatt az idő alatt a játékosok egyszer sem voltak szabadságon. A profi sportolók számára a vízilabda az egyetlen lényegi program, ezért Tamás nagyon örül, hogy idén júliusban a többiekkel együtt kap egy szabad hónapot. Valószínűleg elmegyek nyaralni, nagyon várom már – mondta Tamás, miután megebédelt. A fiatalember Olaszországból nemrégen érkezett haza, az előző napi és délelőtti edzés után, az esti mérkőzés előtt fáradtnak tűnt.

Névjegy

Született: 1976. július 20.
Iskola: érettségi után folyamatosan játszott, sportmenedzseri szakon készül diplomát szerezni
Testmagasság: 200 cm
Testsúly: 93-94 kg
Eredmények: kétszeres olimpiai bajnok, aranyérmeket szerzett ifjúsági Európa- és világbajnokságokon, LEN-kupa, KEK-kupa és Bajnokcsapatok EK-győztes, Világkupán, Európa-bajnokságon, világbajnokságon és olasz bajnokságon állt többször csapattársaival a dobogó legfelső fokán.
A magyar nemzeti vízilabda-válogatott kapitánya.
Következő klubja: Pro Recco.

Aztán szívesen beszélt arról, hogy kitűnő erőben érzi magát, készül a héten zajló Világkupára és tetszik neki a kapitányi szerep. Először szokatlan volt számára, hogy a vízben ő mondja meg, mi legyen, hiszen a játékosok vele egykorúak, igazi barátok. A csapat a lényeg, figyelnek rám és elfogadtak – fogalmazott. Aztán Tamás fontosnak tartotta, hogy kijelentse: a pekingi olimpia az utolsó sansz, hogy válogatott szinten nyerni tudjon, ezért erre tudatban és persze edzésben folyamatosan készül. A vásárhelyi találkozón az amerikaiakkal készültek összecsapni, Tamás szerint az ellenfél fizikailag nagyon erős, de vízilabdázni nem tud. Megverjük őket – mondta, így lett.

Kivételes helyzetben lehetnek a Bizalmasan olvasói, mert Kásás Tamás magazinoknak egyáltalán nem nyilatkozik. Amit a Nemzeti Sport közöl, az rendben van, de a fővárosi lapok a magánéletéről rendszeresen nem a valóságot írták. Elegánsabb megfogalmazásban nevezték már őt a vizek és szívek királyának. Mély odaadással képes szeretni. Magas szőke férfi olimpiai aranyban, aki választott pályáján sikeres, nos, az ilyen férfi a közízlésben a női érzékenység égboltja. Hogyan érzi magát ő ugyanebben a megközelítésben, erre a kérdésre így válaszolt: összességében szerencsés vagyok. Akarom megteremteni a kiegyensúlyozottságot, a harmóniát magamban,... küzdök.

Kegyetlenség lett volna akár még egy szót is kérni tőle a játékot megelőző délutáni pihenő előtt, fáradtnak tűnt. Azt még gyorsan elmondtam, látva a magyar fiúk elsőségét, hálásak vagyunk. A válasz sármos mosoly volt, a győzelem ízében született.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhető az osztrák adóhátralék

Az új osztrák adójogszabályok szerint az Ausztriában dolgozó, de ott lakóhellyel nem rendelkező… Tovább olvasom