Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Magas kitüntetést kapott a könyvtár éléről távozó Sebestyén Katalin

Még igazából el sem búcsúzott a könyvtár-igazgatói poszttól, máris újabb feladatot vállalt. A jövőben már nem egy intézményt, hanem egy települést irányít. Közben pedig magas kitüntetésben részesült.
Sebestyén Katalinnak a Magyar Köztársaság elnöke érdemes és eredményes munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta. A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár címzetes igazgatója, egyben Bogyoszló polgármestere Budapesten vette át az elismerést.
– Meg sem fordult a fejemben, hogy a munkáltatóim érdemesnek tartanak erre a magas kitüntetésre – mondta a tőle megszokott szerénységgel Sebestyén Katalin. – Igaz, negyvenéves munkaviszony van mögöttem, amit végig a közművelődés területén töltöttem. Kezdetben közművelődési felügyelőként Csorna és a járás kulturális életét segítettem. Azután a Szilágyi Erzsébet Leánykollégiumban nevelőként a magyar szakos diplomámat is hasznosíthattam, tíz éve pedig könyvtárigazgató vagyok. Azt gondolom, hogy ezzel a kitüntetéssel az egész közéleti tevékenységemet ismerték el.
Sebestyén Katalin csornai munkálkodása mellett immár három évtizede szülőfalujában kultúrházvezetőként, könyvtárosként, a tánccsoport irányítójaként vesz részt a közéletben. Véletlen egybeesés, hogy a kitüntetésével egy időben „Írások szülőfalunkról, Bogyoszlóról” címmel egy könyv is megjelent a szerkesztésében.
– A múlt kutatása, a faluhoz való kötődés ösztönzött arra, hogy összegyűjtsem azoknak az írásait, akik hozzám hasonlóan éreznek – válaszolta a kiadvány összeállítását firtató kérdésünkre.
Hamarosan változik az élete, hisz könyvtárigazgatóként januártól nyugállományba vonul, de közel sem nyugalomba. Az önkormányzati választáson ugyanis Bogyoszló polgármesterének választották.
– Ez új kihívás számomra, azt már látom, hogy unatkozni nem fogok, tennivaló lesz bőven – vélekedett. – Ugyanakkor a szívem mélyén könyvtáros is maradok. Életem egyik szép időszakát hagyom magam mögött. Úgy érzem, sikerült megvalósítani azt az elképzelésemet, hogy a könyvtár ne csak a hagyományos szolgáltatást kínálja, hanem lépjen ki a megszokott keretek közül. Ezért sok-sok sikeres képzőművészeti kiállítást rendeztünk kollégáimmal, s így egyre több embert sikerült úgymond „behozni” az intézménybe. Polgármesterként is nagy kedvvel látok munkához, hiszen annyi szép feladat vár rám. Mindig bíztam az emberekben és ezután sem lesz másként. Többször tapasztaltam, hogy egy mosollyal, egy barátságos szóval sok mindent el lehet érni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismert ember a legjobb reklám

Amikor Cserhalmi György megjelent a CIB Bank reklámjában tíz évvel ezelőtt, esztéták, filmkritikusok… Tovább olvasom