Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Magánterületen avatja tagjait a Magyar Gárda szombaton?

FRISS - Lapinformáció szerint magánterületen, a szentendrei skanzen közelében tartják szombaton a Magyar Gárda országos avatását. Esztergomban a rendőrság közben megtiltotta a Gárda tisztavatóját.

12 óra 43 perc - Megtiltották az Új Magyar Gárda tisztavatóját Esztergomban

Az Esztergomi Rendőrkapitányság megtiltotta az Új Magyar Gárda szombatra kérvényezett tisztavató rendezvényét, melyre 2000 fő részvételét jelentették be a szervezők az Erzsébet parkba - tájékoztatta pénteken az MTI-t a megyei főkapitányság hivatalvezetője.

A kérelmet a rendőrség egyrészt a közlekedés zavarása miatt utasította el, másrészt hivatkoztak a korábbi, jogerős bírósági ítéletre, mely helybenhagyta azt a rendőrségi döntést, melyben a hatóság megtiltotta a Budapestre tervezett országos tisztavatást - tette hozzá Ilauszkiné Pokornyi Katalin. A rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy az Új Magyar Gárda az elutasítás miatt a bírósághoz fordult.

Péntek, 6 óra 44 perc

Népszavának ezt az egyenruhás "sereg" szóvivője, Volner János mondta, aki szerint mindez azért fontos, mert magánterületen a rendőrség nem tudja megtiltani a rendezvényt.

A napilap emlékeztet arra: az ügy előzménye, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a héten nem engedélyezte a gárda avatásra vonatkozó bejelentéseit, s közölte: ha a gárdisták mégis utcára vonulnak, a hatóság feloszlatja a rendezvényt.

A rendőrségi tiltó határozatok miatt a szervezet bírósághoz is fordult, ám az ítészek a BRFK-nak adtak igazat.

Olvasóink írták

138 hozzászólás
 • 138. load 2009. augusztus 25. 22:17
  „136. Sagittarius
  Demokrácia bizony nem csak egyféle van.
  Van közvetlen, képviseleti, többségi döntésen alapuló, népcsoportok közösségi jogán alapuló, megegyezésen alapuló és még sok más féle, de neked mint filozofálgató embernek egyébként is tudnod kell.
  Elköszöntél tőlem és én megértelek.
  Macerás dolog lehet magyarázgatni a tévedéseidet, a hazugságaidat, a pontatlanságokat.
  Már kezdtelek imitt-amott megsajnálni.
  Én is elköszönök tőled, mert valójában egyetlen komoly érvet nem hoztál fel állításaim cáfolatára.
  A válaszaid heveny kommunistázásban és elvtársazásban merültek ki és egy ilyen színvonaltalan polémia számomra is érdektelen és unalmas.
  Azért ne felejtsd azt, amire pár nappal ezelőtt hívtam fel a figyelmed!
  Könnyű erényesnek maradnia a kancsal és púpos lánynak.
  Az új politikai erő addig marad mentes a korrupciótól és a lenyúlásoktól, amíg hatalomra nem kerül.
  Amikor az apparátusa elfoglalja a minisztériumokat, a közigazgatási hivatalokat, önkormányzatokat és az állami vállalatok igazgató tanácsait, no majd akkortól figyeld a kezüket!”
 • 137. Sagittarius 2009. augusztus 25. 21:47
  „132. load
  Megtisztelsz, hogy időt, és agyi kapacitást nem kímélve tanúlmányozod, és elemzed az írásaimat. Talán már dossziét is nyitottál rólam, ...mint a régi szép időkben.... ugye? Mindezen által azonban sajnálattal látom ugyan azt a szókiforgató, félremagyarázó stílust amit az elvtársaid profi módon művelnek a nagypolitikában.

  Mivel a világért sem szeretnék nálatok jobb lenni, :-))) nesze neked is 1.
  " csak tőled különböző a demokrácia felfogásuk."
  Nem értem milyen demokrácia verziókra gondolsz. Eddig úgy tudtam, a demokrácia vagy van, vagy nincs. A Te értékrended szerint akár a papagály számtalan variációban, színárnyalatban létezik. Hogy is van ez???
  Ehhh.., köszönöm az eddigi figyelmed, és ebben a témakörben a veled folytatott kommunikációt berekesztem.”
 • 136. lótusz 2009. augusztus 25. 16:33
  „ha melegek lennének a gárdisták talán még rendőri védelmet is kapnának? le kell cserélni a fekete fehéret rózsaszínre meg szivárvány emblémára.”
 • 135. lótusz 2009. augusztus 25. 16:28
  „fél a hamis oldal ami se embert se hazát nem tisztel. foggal körömmel kapálódzik a gárda ellen mert fél az igazság pillanatától”
 • 134. lótusz 2009. augusztus 25. 16:26
  „magyar gárdát hamis áldemokratikus törvényekkel, amit nem törvénytisztelő emberek hoznak be lehet tiltani.a magyar lelkeket nem tudják betiltani mert törhetetlen mint a széldöngette tölgy. csak döngetik de nem törik meg soha. jól csinálja a gárda.”
 • 133. load 2009. augusztus 25. 12:44
  „131. Sagittarius
  ,,Gondolom úgy sem hiszed egyetlen szavam sem, de sebaj."
  Bizony nem.
  Egy felöl a 129 hozzászólásodban ezt írtad: ,,Semmi mást nem látni a TV-ben, mint a jobb oldal, és az ellenzék lejáratására tett próbálkozásokat,...". Ebbő látszik, hogy a ,,semmilyen politikai műsort nem vagyok hajlandó megnézni" állításod nem igaz.
  Másrészt ebben, de sok más témában tett hozzászólásaid is visszhangozzák azokat a propaganda paneleket, amelyeket csak a párt televíziók és pártlapok frazeológiájaként tudsz elsajátíani.

  Azt mondod, szívesen foglalkozol filozófiával.
  Mint filozofikus beállítottságú ember, nyilván tudsz alternatívákban gondolkodni.
  Egyszer vedd számításba azt az alternatívát is, hogy ezen cikk kommentjeiben a veled egyet nem értők nem ,,régi káderek" ahogy azt te írod, csak tőled különböző a demokrácia felfogásuk.
  Azt gondolják, hogy a magyar demokráciát és közrendet nem párt hadseregekkel kell megvédeni és fenntartani, hanem független igazságszolgáltatással és állami rendőrséggel.
  Ha ezek nem teljesítik a feladatukat, el kell csapni a vezetőiket, több anyagi forrást kell számukra biztosítani, vagy változtatni a törvényeken és a jogrenden.
  Ha mindezt végig gondoltad, talán még szót is érthetünk.”
 • 132. Sagittarius 2009. augusztus 24. 19:58
  „130. load
  Ah, köszi hogy felhomályosítottál! Egész eddig abban a hiszemben leledztem, hogy a törvény él. Ebből is látszik, hogy semmilyen politikai műsort nem vagyok hajlandó megnézni, akár piros, akár kék, akár narancs színezetű. Még azzal is idegesítsem magam...?? A neten csak és kizárólag ezt a szennylapot látogatom (nyal...nyal...) ! Gondolom úgy sem hiszed egyetlen szavam sem, de sebaj.
  Mindig is filozofálgattam azon, hogyan tudják a régi káderekhez eljuttatni a központi véleményt, irányelveket, mivel akiket ismerek közűletek, álandóan egységes, és láthatóan előre kidolgozott koncepció szerint beszélnek, és cselekednek. Most megtudtam, és Te árúltad el! Köszi! :-)))
  Egyéb hozzáfűzni valóm nincs, azért sem gyűlölködöm!”
 • 131. load 2009. augusztus 24. 14:33
  „130. Sagittarius
  A gyűlölet ellenes törvényt nem ,,hozták létre", mert az nem ment át az AB előzetes normakontrollján.
  No látod, ez a szégyenletes és siralmas, hogy a párttelevíziók, amiből a napi gyűlölet dózisodat meríted erről már nem tájékoztatott téged. Elhallgatták.
  Szűrve és csepegtetve, átírva és megcsócsálva kapod az információkat, a szádba rágják és megmondják neked, hogy aktuálisan kit, miért és hogyan kell gyűlölni.
  Jó zombi módjára ezt meg is teszed.
  Hogy mennyire bejön nálad ez a manipuláció, jól bizonyítja az utolsó mondatod.
  Ez: ,,...jó vastag olajágból kell egy erős keresztet ácsolni, és azzal agyonverni az ellenfelet."
  Mindez a keresztényi jóság és türelem jegyében.

  Vagy ez, egy korábbi hozzászólásodból (120. Sagittarius):
  " Van még gyenge 10 %, aki felfogja, érti, és nem kér belőle, (ezek vagyunk mi)! A maradék 90% totál "segg", így teljesen mind1 nekik milyen rezervátumban élnek, fel sem fogják.)"
  Ez az irracionális felsőbbrendűségi tudat (vagyunk mi a megvilágosult 10% és a többi ,,90% totál segg") az elmezavarodottság határát súrolja, de minimum nagyfokú személyiség zavar.

  ,,Például, hallottál Te már a nyomorúságos helyzete miatt öngyilkosságba menekült cigányról??? ...én még soha."- veted fel a kérdést.
  Segítek rajtad és mondok egy nevet: Pusoma Dénes.
  Bő írott anyaga van az ő sorsának, a történetre keress rá a neten!
  De ne a kurucos oldalak körül kutakodj!”
 • 130. Sagittarius 2009. augusztus 23. 22:04
  „129. load
  Nevetségesek vagytok! Anno még ki sem bújt a "tojásból" a jobbik, már szították ellenük a gyűlöletet az elvtársaitok. Nekem pedig rólatok az jut eszembe, mikor a verekedés a visszaütéssel kezdődik. Hajrá csak így tovább. Szégyenletes, és siralmas, hogy akik a gyűlölet elleni törvényt létrehozták azok gyűlölködnek legjobban. Semmi mást nem látni a TV-ben, mint a jobb oldal, és az ellenzék lejáratására tett próbálkozásokat, és az ellenük gyűlöletre hangolást. Sajnos ez ellen már birka türelemmel, és alázattal nem lehet harcolni. Itt már csak az olajággal, és keresztel való harc marad!...jó vastag olajágból kell egy erős keresztet ácsolni, és azzal agyonverni az ellenfelet.”
 • 129. load 2009. augusztus 23. 18:09
  „127. Sagittarius
  ,,Ennek ellenére gyűlületről nem beszélhetünk. Azt megint csak a bal oldal generálja, és műveli profi módon."

  Hát igen, ez egy tipikus ,,vedd le a késemről a véres torkodat" jellegű felelősség áthárítás.
  Azért meg kell hagyni, te is ügyesen csinálod.”
 • 128. Eva- 2009. augusztus 23. 13:15
  „Szerinted Vona szavai és Morvai nyílt levelei visszafogott hangúak, mert igazat mondanak??!

  sem nem hazudnak, sem nem cinikusak?

  Egyébként most írj ide két befejezett pert szoci politikust illetően!

  befejezettet!

  a jobboldali ügyészség által előterjesztett és jobbldali bíróság által befejezettet!

  aztán leírhatod a jobboldal általi rágalmakat, amelyeket még egyszer sem tudott rendesen bizonyítani!

  Te pedig beetted minden szavukat!Bravó!rendes magyar hülyeség!mindegy hogy mit, csak jó hangosan!

  aztán majd siránka, hogy itt a trianon!”
 • 127. Sagittarius 2009. augusztus 23. 13:05
  „124. Intel
  "Itt csak az becsületes aki a jobb oldalhoz tartozik?"
  Jó a kérdés, de határozott kijelentésként mégjobban megállná a helyét! Amint láthatjuk, érezhetjük, aki balra tartozik, sikkaszt, lop, csal, korrumpálódik. Lassan új börtönökre lesz szükség, hogy elférjenek. Nyincs is olyan vezető politikus a bal-lib oldalon, akinek ne lenne mocskos sáros a keze! ... valszeg Te nem ebben az országban élsz, vagy a naaagy szoci eszmeiség fátyla alaposan elhomályosítja a látásod. Tudod ez a baj, hogy ennek ellenére nagy a hangod, és tudsz hőzöngeni a tőled más, tisztességes eszmeiség ellen! A fentieket alapulvéve csodálkozol, hogy nincsen kedvük a jobbosoknak puszipajtásként viselkedni a balosokkal??? Ennek ellenére gyűlületről nem beszélhetünk. Azt megint csak a bal oldal generálja, és műveli profi módon. Lásd magadat, és a beírásodat! Rajta, barátkozzunk ha képes vagy rá!”
 • 126. Patriot 2009. augusztus 23. 12:53
  „Hűűű de szapora! :)”
 • 125. Patriot 2009. augusztus 23. 12:53
  „Magyarországi szegénységért a szoclib banda a felelős! Ők támasztották fel a rasszizmust is az aljas propagandájukkal.
  Az már csak hab a tortán amiért őket söpri ki a politikából a radikális politika!

  Elvtársak Konyec!”
 • 124. premo 2009. augusztus 23. 12:46
  „#124: azért, mert a szegénység gyűlöletet, a gyűlölet meg további gyűlöletet szül.... a demagógia ragályos, könnyű azt mondani, hogy az én saját szerencsétlenségem vagy sikertelenségem miatt mondjuk a zsidók, a szlovákok a felelősek. sokkal nehezebb, és sokkal több intelligenciát kíván kezembe venni a sorsom. és nem mást okolni....”
 • 123. Intel 2009. augusztus 23. 12:27
  „Tényleg, ha a szélső jobb ennyire nagy magyarnak tartja magát, akkor miért gyülölitek a magyarokat, azért mert más politika nézeteket vallanak?
  Nem kellene már végre összefogni?
  Itt csak az becsületes aki a jobb oldalhoz tartozik?
  Miért kell ellenségnek tekinteni a nyugatot, oroszt, a kisebbséget, a szlovákokat, a románokat, a zsidókat?
  Miért kell gyülölni???
  Hova vezet ez majd???”
 • 122. Eva- 2009. augusztus 23. 11:33
  „120-hoz!

  Nem gondolod, hogy a a gyenge 10% a hülye és nem a többi, aki megoszlik: mdf-szdsz-mszp-kdnp-stb. szerint?!

  de bele Téged a jobbik rezervátumába!
  //két év előtt ki sem jöhetsz!/”
 • 121. Primax 2009. augusztus 23. 11:28
  „moderálva off”
 • 120. Eva- 2009. augusztus 23. 11:27
  „kolombela !

  Mikor próbáltad ki?
  itt ugyanis soha nem voltak!Kambodzsában ott igen!-negatív értelemben!Amikor a közösségért feláldozták az embereket!
  még Oroszországban is a kezdetekben tán!

  Bár a világ is kipróbálta már a nemzeti szocializmust, de az sem tetszett!

  a demokráciák hosszú fejlődése bizonyítja, hogy azok meg egészen jól elevickélnek!

  még akkor is, ha van valamiféle jelzőjük!
  keresztény, szociál stb...”
 • 119. Sagittarius 2009. augusztus 23. 11:23
  „119. kolombela
  Tökéletesen igazad van!!! Annyi kiegészítéssel, hogy jelenleg is a koncsi rezervátumban élünk! Azt nem kétlem, hogy a tűzhöz közeli tízezernek ez maga a kánoán, de a többinek.... nekünk...
  Van még gyenge 10 %, aki felfogja, érti, és nem kér belőle, (ezek vagyunk mi)! A maradék 90% totál "segg", így teljesen mind1 nekik milyen rezervátumban élnek, fel sem fogják. Például, hallottál Te már a nyomorúságos helyzete miatt öngyilkosságba menekült cigányról??? ...én még soha. Elgondolkodtató nem?? Már csak az a kérdés, "Eva-" az említett felső tízezerbe, vagy a 90%-ba tartozik? A 10%-ba tutira nem!”
138 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hőség miatt sebességkorlátozás a Bp.-Hegyeshalom vonalon

A magas sínhőmérséklet miatt sebességkorlátozást rendeltek el a Budapest-Hegyeshalom vasúti vonalon… Tovább olvasom