Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Magán fegyverraktárak, illegális puska arzenál

Több tucat fegyver, puskák lőszerek, gépkarabélyok kerültek elő három Vas megyei lakos lakásából.

A rendőrök a tárgyakat lefoglalták és három férfi ellen indult eljárás. Bejelentés a Vasvári Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint egy rábahídvégi lakos engedély nélkül tartott fegyverrel rendelkezik. A bejelentő azt is elmondta, hogy a férfi a fegyvert egy sorokpolányi lakostól vásárolta.

A rábahídvégi férfinél tartott házkutatáskor előkerült egy Keserű gyártmányú Flóbert típusú pisztoly és a hozzá tartozó 48 lőszer, majd a férfit előállították. A Vas megyei rendőrök visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Kihallgatását követően újabb házkutatások végrehajtására is sor került.
A sorokpolányi lakos otthonában a vasvári nyomozók 11 légpuskát, egy-egy légpisztolyt, számszeríjat, hatlövetű maroklőfegyvert, 3 gáz-riasztó pisztolyt, egy Flóbert típusú pisztolyt és légpuskatompítót, 9 csősúlyt, 1 lőportartó flakont, 270 gyutacsot, 189 db gáz-riasztó lőszert, 39 ólomgolyót, 14 kispuska lőszert, 216 Flóbert lőszert és 31 Hilti vaklőszert foglaltak le. H. A-t a házkutatást követően a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították, őt is visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésével gyanúsítják.

Fegyverarzenál Vas megyében


Egy harmadik, szombathelyi lakos otthonában is házkutattak a rendőrök. Itt két gépkarabélyt a hozzá tartozó 3 tárral és egy csigatáras géppisztolyt foglaltak le. A tulajdonos elmondása alapján ezek hatástalanított fegyverek. A házkutatás során összesen 9 pisztolyt, 4 légpuskát, egy-egy sörétes és golyós vadászpuskát, kispuskát és számszeríjat, 2 szigonypuskát, 1 forgótárat és 4 pisztoly-csövet, valamint a fegyverekhez tartozó, közel 1400 lőszert, illetve töltetet is találtak. (A férfiak a felsoroltak közül több fegyvert engedéllyel tartott) A férfit szintén a Vasvári Rendőrkapitányságra állították elő, ellene is visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az, hogy a házkutatások során lefoglalt fegyvereket jogosan tartották-e a tulajdonosok, valamint a hatástalanítottságának ellenőrzése érdekében fegyverszakértőt is bevontak a nyomozásba – tudta meg a kisalfold.hu a Vas megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletén.

Olvasóink írták

 • 11. ASHER 2009. április 01. 06:05
  „azt a pps-t en is elfogadnam a gyujtemenyembe!!!!
  ha cserel adok erte egy schmeisser mp-38,vagy egy sturmgewehr-t!!!!
  itt izraelben ezert senkit se tartoztatnak le!!!!nekem is van tobb is!!!”
 • 10. k 2009. április 01. 01:31
  „A képen első látásra -Hűha !-megijedtem
  De az AK, az AMD és a csigatáras" dobtáras gépfegyverek "A tulajdonos elmondása alapján ezek hatástalanított fegyverek."
  A többit meg elmondták az elötem szólók.”
 • 9. Hunicum 2009. március 31. 21:22
  „Legközelebb elfognak valakit egy vízipisztollyal, akkor meg az lesz a cikk címe, hogy nehéztüzérségi ágyúnaszád készlet birtokosát fogták el.”
 • 8. bogote 2009. március 31. 17:56
  „Ez már tiszta Chicago!!”
 • 7. pancser 2009. március 31. 16:59
  „Mi a cikk címe? Illegális puska arzenál. Na és a cikkből az derül ki, hogy légpuska volt más puska nem. Az meg szabadon tartható egy bizonyos teljesítményhatárig. Flóbert fegyverrel sem lehet a Parlementet megostromolni. Nagyon tetszik a légpuskatompító megnevezés. Ilyen fegyver is van? Legalább az újságíró tájákozódott volna ha a rendőrség szóvívóje ennyire hülye. Egyébiránt nekem is jelentették fel ismerősömet állítólagos puska miatt. Hatalmas készültséggel megjelent a rendőrség három légpuskáért, amelyekből csak az egyik volt használható. Végén a rendőrök is röhögtek a feljelentőn, aki persze azt várta, hogy a delikvenst bilincsben viszik el. Mindenesetre egy ilyen házkutatás nem semmi!”
 • 6. Robusto 2009. március 31. 15:20
  „Biztos, agyaggalamb-lövészetre készültek ők is...”
 • 5. lőddög 2009. március 31. 14:51
  „Azt ne felejtse el senki, hogy a Flóbert pisztolyok, töltények 1,5-2 évvel ezelőtt szabadon vásárolhatóak, tarthatóak voltak! Eladtak belőle több százezret jó pénzért, majd hoztak egy rendeletet, hogy engedélyhez kötik.
  A gépkarabélyok, meg hatástalanítva szabadon tarthatóak. Tudtommal a számszeríjra sem kell engedély. Vicc az egész.”
 • 4. rakoczi&fia 2009. március 31. 14:35
  „ez a rendőrség dicsérete.Igen nekem a rendszerváltás elött az mondták.Idézem "Ha a fegyverviselést
  megengednék miden embernek Magyarországon minden második szoszéd halott lenne".Hát igen ez egykicsit
  így tulzás de tényleg be kell gyüjtenei minden ílyen veszélyes dolgot,ugyan is a magyar nép sokkal
  érzékenyebb és igazságszerető mint, más népek.Még az önbirálkodástol sem riad visza.
  Vigyázzanak a rendörök állampolgáraikra a számukra törvényes keretek között.üdv:rakoczi@fia”
 • 3. tgkv 2009. március 31. 14:33
  „Tisztelettel kérném a cikk íróját fejtse ki bővebben a feltárt büncselekményt,különös tekintettel a fegyvertartási szabályokra.Ez igy ködös és félrevezető.Köszönöm.”
 • 2. Gab2000 2009. március 31. 14:11
  „Na megint egy szinvonaltalan cikk

  Keserű gyártmányú Flóbert típusú pisztoly és a hozzá tartozó 48 lőszer,Flóbert típusú pisztolyt,14 kispuska lőszert, 216 Flóbert lőszert ezek engedély kötlesek

  légpuskatompítót et a fogalmat nem ismerem, de a hangtompító fogalmát igen és az nem engedély köteles hanem tiltott
  hatlövetű maroklőfegyvert, na ez is lehet gézpisztoly vagy bármi
  11 légpuskát, egy-egy légpisztolyt, számszeríjat, , 3 gáz-riasztó pisztolyt, egy , 9 csősúlyt, 1 lőportartó flakont, , 189 db gáz-riasztó lőszert, 39 ólomgolyót, és 31 Hilti vaklőszert foglaltak le, ezeknek meg mi köze az egészhez szabadon tartható mindegyik

  270 gyutacsot ezt meg bárhogy lehet megint érteni.

  Ja jól mutat az asztalon a sok cucc de nagy részét bárki megvásárolhatja szabadon és nem kell hozzá semmi engedély. Falun állítom minden tizedik házban van valamilyen lég, gáz vagy riasztó fegyver.”
 • 1. Catherina 2009. március 31. 14:05
  „és akkor mi van???? nem egy vadást, sportlüvő otthon atrtja a fegyvereit, ez is búűn? az eszem áll meg....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordonnal egyeztet az MSZP vezetősége

Véget ért kedden délben az MSZP megyei elnökeinek és a párt országos vezetésének több mint 4 órás konzultációja, ahol a pártelnök személyéről is szó esett. Tovább olvasom