Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Mádl Ferenc: ma megint ünnep magyarnak lenni!

Az Ön élete is bizonyítja: mindig van a léleknek tartaléka, amit úgy hívunk, hit – írta Mádl Ferenc köztársasági elnök. Medgyessy Péter a kormány nevében közleményben köszöntötte Kertész Imrét.
Medgyessy Péter miniszterelnök a kormány nevében közleményben köszöntötte Kertész Imrét, amiért megkapta a 2002. évi irodalmi Nobel-díjat.

Kertész Imre a világtörténelem első magyar irodalmi Nobel-díjasa. Életpályája és munkássága méltó elismerése ez a díj – tartalmazza a közlemény.

– A Magyar Köztársaság kormánya nevében tiszta szívből gratulálok, s őszinte hálámat fejezem ki Kertész Imrének, amiért hazáját ilyen dicsőséghez juttatta – fogalmazott a kormányfő.

Medgyessy Péter kiemelte: "Különösen fontos, hogy Kertész Imre egyebek mellett egy magyar sorstragédia, a magyar zsidóság elpusztítása általános érvényű tapasztalatának irodalmi megfogalmazásáért kapta a legjelentősebb irodalmi elismerést".

– Remélem, mielőbb személyesen is lesz alkalmam köszönteni a jeles alkalomból, s méltóképpen megemlékezhetünk e páratlan elismerésről – írta a közleményben Medgyessy Péter.

***

Mádl Ferenc köztársasági elnök táviratban köszöntötte Kertész Imrét, az irodalmi Nobel-díj 2002. évi kitüntetettjét.

– Ma megint ünnep magyarnak lenni! Büszkeség és öröm töltött el, amikor megtudtam, hogy Ön kapta az irodalmi Nobel-díjat – írta az államfő.

– Hiszem, hogy valamennyi magyar hozzám hasonlóan érez. Az Ön élete is bizonyítja: mindig van a léleknek tartaléka, amit úgy hívunk, hit. És ez erőt ad mindannyiunknak – olvasható a köztársasági elnök táviratában.

(MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napjaink formatervezési és lakberendezési stílusai

Napjaink uralkodó formanyelvének alakulását nehéz dolog úgy bemutatni, hogy kiemeljük a… Tovább olvasom