Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Mádl Ferenc: Ma kisebb az esély a polgári összefogásra

Tíz évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület. Az évfordulón rendezett ünnepi konferencián beszédet mondtak az egyesület volt elnökei és a mostani: Mádl Ferenc, Granasztói György és Martonyi János.
Mádl Ferenc szerint ma kisebb az esély a polgári összefogásra, mint 1998-ban volt. A volt köztársasági elnök azt mondta: az elmúlt 10 év üzenete, hogy továbbra is erőfeszítéseket kell tenni a rendszerváltoztatás főbb értékeinek megvalósulásáért. Többek közt kiemelte az egyén és a társadalom kölcsönös felelősségét, az autonómiát a felsőoktatás és a kultúra intézményeiben, de beszélt az igényes politikai kultúra megteremtéséről, a sajtószabadságról és annak kiegyensúlyozottságának szükségességéről.

- Változatlanul szükséges, hogy a rendszerváltozással kibontakozó békés forradalom főbb értékei megvalósuljanak. Ennek az is része, hogy a társadalom politikai erői pártok és közösségek, egyházak és más társadalmi intézmények megerősödjenek a maguk értékrendjével - mondta Mádl Ferenc.

Az egyesület előtt álló feladatokról beszélve Martonyi János a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke azt mondta: a jövőben azt kell tenni, amit az elmúlt 10 esztendőben is teljesítettek.

- Az egyesület értékei változatlanok, az egyesület üzenete változatlan, és valószínűleg az eszközök, módszerek is hasonlóak lesznek az eddigiekhez, persze mindig alkalmazkodni kell az adott helyzethez. Nagyon sok tennivalónk van például azon a területen, hogy jobban meg tudjuk szólítani a fiatalokat, hogy ne csak Budapestre korlátozzuk a tevékenységünket, hanem elmenjünk az ország legkülönbözőbb pontjaira - mondta Martonyi János.

Martonyi János hozzátette: az egyesület tagjait az tartja össze, hogy hisznek bizonyos értékekben, az emberi és közösségi jogokban, a családban, a nemzetben és hisznek a hitben is.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önarckép

Jánossomorja. Ma este 6 órakor Önarckép címmel kiállítás nyílik az öt éve elhunyt Kurucz Béla László… Tovább olvasom