Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Madár-

eleséget osztanak

A Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete téli madáretető akciót indított. A kezdeményezés keretében a megyében három helyszínen ingyen lehet etető- anyaghoz, napraforgómaghoz jutni.
– A vadászkamara idén harmadszor szervezi meg az akciót a nagyobb városokban, a kertekbe, parkokba behúzódó védett madarak sikeresebb átteleléséért. A részletekről Orbán Henrik, a kamara megyei titkára számolt be. Kiemelte: a több ezer madárbarát teljes etetőanyag-igényét kielégíteni nem tudják. Viszont fontos, hogy aki az etetést elkezdi, komoly felelősséget is magára vállal. A téli időszak végéig folyamatosan kell táplálékot biztosítania az etetőjéhez szoktatott madarak számára.
– Kamaránk a három kijelölt helyszínen az etetést kívánja támogatni a mintegy 20 mázsa napraforgómag kiosztásával. Etetőnként a megadott helyszíneken és időpontokban 4 liter napraforgómagot biztosítunk a készlet erejéig. Az etetés megkezdését az idei rendkívüli enyhe időjárás még nem indokolja, azonban már most célszerű beszerezni a magot. Minden madárbarátot kérünk, hogy az etetés megkezdésétől folyamatosan biztosítsa az élelmet, amely minden városban könnyen beszerezhető a kisállat-kereskedésekben, takarmányboltokban, magboltokban – jegyezte meg Orbán Henrik.
Az akció helyszínei és időpontjai: Győr: a Reflex Környezetvédő Egyesület irodája (Bartók Béla út 7.) december 13-án és december 20-án 14–15 óráig, telefon: 96/316-192, Lajtmann József. Mosonmagyaróvár: a Nyugat- Magyarországi Egyetem állattani tanszék, a „Gyűjteménytár”-nál december 12-én és 13-án 14–16 óráig, telefon: 96/566-617, dr. Marosán Miklós. Sopron: Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (Honvéd u. 1.), december 11. és 14. között mindennap 14–15.30 óráig. Telefon: 99/506-837, Román József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom