Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Macskacicó

Nagy sikerrel mutatta be a Habakuk Bánszínház legújabb műsorát, a Macskacicó című előadást. Az ismert magyar népmesét humorosan feldolgozó bábosok ismét megnevettetik közönségüket: a három királyfi, a folyton locsogó-fecsegő pók, a gyönyörű királylányok, udvarhölgyek és apródok történetét tréfás jelenetek színezik.
A közönség sem marad ki a játékból – ahogy ezt a Habakuknál már megszoktuk és megszerettük – , a gyerekek is szerepet kapnak a mesében.
A három királyfi három különböző jellem. Károly, a legidősebb fiú a pénz szerelmese, a gazdagságban bízik, László, a középső királyfi az erőt tartja a legfontosabb királyi erénynek. Győző, a legkisebb pedig a bölcsesség híve. Hárman háromfelé indulnak feleséget keresni. Természetesen Győző az, akinek az erdő felé kell vennie az irányt. Nem hagyja el szerencséje, a fák között talál egy kismacskát, aki később mindenben segít neki. Segítségével kiállja a három próbát és a végén... Nos, ez már titok. Aki látta már az előadást, úgyis ismeri a történet végét, aki még nem, annak legyen meglepetés a folytatás.
A Habakuk szervezésében ismét lesz báb- és gyermekrajz-kiállítás a GyIK-ban, amelyre még várják a rajzokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évfordulós ünnepség

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola közössége holnap ünnepli az iskola újraindításának… Tovább olvasom