Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Macsétával vagy GPS-el

Meglepetést okozott az a hír, hogy egy vállalkozó megítélésében pozitív súllyal esik latba, ha egy korábbi vállalkozása csődbe ment.
Steve Rogers, az Európa Bizottság ICT szakértője ötnapos győri programjának második napján találkozott először a kamarában vállalkozások képviselőivel.

Azért jött, hogy személyes tapasztalatot szerezzen arról, milyen igényeik vannak a kis- és középvállalkozásoknak, hogyan látják üzleti lehetőségeiket. Kijelentette, hogy ezek a vállalkozások komoly szerepet játszanak az innovációban és a munkahelyteremtésben. Már egy nap után is úgy érezte – árulta el –, hogy előre haladt feladata megoldásában.

Az uniós szabálydzsungel

A továbbiakban röviden ismertette az EU céljait, felépítését, működését. Érdekes összegző gondolata volt, hogy „a tagállamok delegálják szuverenitásuk egy részét az unióba", ezért is demokratikus a szervezet. A résztvevők egy része ezt mindjárt továbbgondolta és arra célzott, hogy ennek ára a jelentős bürokrácia, a szabálydzsungel és a nehézkes döntéshozatal. A beszélgetés azonban az előnyökről is sok új információval szolgált.

A vállalkozás és a kisiskolások

Néhány érdekes gondolatot kiemelünk az olvasóknak. Például: az emberek nagy része szívesebben dolgozik alkalmazottként, nem szabad kényszeríteni a vállalkozóvá válást. Mindenkinél az igényeinek megfelelő életformát célszerű támogatni. Ez azonban nem zárja ki, hogy a vállalkozási ismereteket eljuttassuk széles tömegekhez, hogy legyen esélyük a jó döntést meghozni. Megtudtuk, hogy Nagy-Britanniában már általános iskolában tanítanak vállalkozási ismereteket és szerveznek találkozókat cégvezetőkkel, akik megosztják tapasztalataikat a gyermekekkel.

A csődnek előnye is van

Meglepetést okozott az a hír, hogy egy vállalkozó megítélésében pozitív súllyal esik latba, ha egy korábbi vállalkozása csődbe ment. Steve Rogers megmagyarázta: jószándékú csődöt feltételeznek és a csődbe ment vállalkozásnál szerzett tapasztalatok hasznossága az indok.
A résztvevők hosszan beszélgettek a pályázati tapasztalatokról is és elismeréssel nyugtázták azt a szándékot, hogy az unió kiemelt célja, hogy huszonöt százalékkal csökkenjenek a kisvállalkozások adminisztrációs terhei. Ennek megvalósulására hazánkban is határozott igény mutatkozik vállalkozói oldalról.

Rogers várja a leveleket

Steve Rogers győri látogatása lehetővé tette, hogy innovációs területen is személyessé váljanak a régió kisvállalkozóinak kapcsolatai az unióval. Lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel e-mailen kereshetik Steve Rogerst, aki a pályázatok kapcsán megígérte, hogy szívesen konzulál projektötletekről, vagy szervez találkozót az előző FP6 program sikeres pályázóival.

A kamara a vendég szavaival bíztat minden érdeklődő vállalkozót, hogy vegye igénybe a lehetőségeket, hiszen a szabályok és az adminisztráció dzsungelében nem mindegy, hogy macsétával, vagy GPS-el, netán mindkettővel próbálnak fejlődni, fennmaradni, sikeresen pályázni. További információkat ad Mika Norbertné külkapcsolati vezető (96/520-205) és friss tájékoztatás található a www.gymskik.hu honlapon is.
KVI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei hetedszer

Ökölvívás

Az esélyeknek megfelelően ismét megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz… Tovább olvasom