Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ma teszik közzé a kötelezők tarifáit

A jövő évi tarifák közzétételével ma indul a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) kínáló biztosítók harca az ügyfelekért. Valamennyien nagyobb szelethez akarnak jutni a jövőre már 130 milliárd forintosra becsült felelősségbiztosítási piacból.
Aki kgfb-biztosítót akar váltani, annak november utolsó napjáig kell felmondania – írásban – a meglévő szerződését, majd decemberben kell megkötnie a jövő évre szólót. Egyetlen autó sem maradhat biztosítatlan, ha mégis, akkor egy károkozás igen sokba kerülhet az üzembentartójának.

Évek óta kényeztetik november-decemberben az autós biztosítók az ügyfeleiket. A kényeztetés az árakban és a plusz-szolgáltatásokban áll. Miután évről évre több bevételhez jutnak a biztosítók ebből az üzletágból, az előnyöket az egyes preferált csoportok tagjai élvezik. A biztosítók ugyanis egyre kisebb csoportokra bontják az ügyfeleiket, és vizsgálják, hogy az adott csoporton belül mekkora a károkozás valószínűsége. Például minden biztosító szereti a vidéken élő és ott autózó, középkorú, legalább húszéves jogosítvánnyal rendelkező ügyfeleket. Ugyanakkor nem pártolja a fővárosi, 23 év alatti és kezdő vezetőket. A díjakat a vállalt kockázat arányában állapítják meg, így évről évre szofisztikáltabbak a tarifák.

A biztosítóváltás vonzerejét fokozza például az olyan nyereménysorsolás, amelynek a fődíja egy autó, de számos ajándék is szerepel a listán. Eddig az ingyenes balesetbiztosítás, vagy autószállítás volt a gyakori, most már megjelent a repülőjegy ajándék is. Ezek értéke nem több 5-15 ezer forintnál.

Biztosításkötés a delmagyar.hu-n

Olvasóink idén már lapunk internetes portálján, a www.biztositas.delmagyar.hu címen is lebonyolíthatják kötelező, illetve casco biztosításkötésüket. A portálon egyszerűen kiszámíthatják biztostásuk díját, majd tájékozódhatnak a magyarországi kínálatokról, és megtalálhatják az optimális biztosítási konstrukciókat. Olvasóink a választott biztosítást on-line kedvezményekkel meg is köthetik rendszerünkön keresztül.

Eddig minden évben volt egy olyan biztosító, amely az ügyfelek mindenáron történő megszerzésére „hajtott". Tette ezt egyszerű és olcsó tarifával és rendszerint rajta is vesztett. Korábban anyagilag nem bírták a cégek két évig az alacsony tarifát, így a következő évben már emelték a díjaikat. Újabban pedig a felügyelet intézkedik ellenük, mivel a megugrott ügyfélszámot nem bírják korrekten adminisztrálni. A mai meghirdetésen a Signal Biztosító lesz új szereplő az autós piacon. Kérdés, hogy 13-dikként milyen stratégiát követ majd.

Az elmúlt években a biztosítót váltó ügyfelek száma folyamatosan növekedett, s úgy tűnik, kialakult egy 80-100 ezres stabil ügyfélkör, aki immáron két-három éve rendszeresen új biztosítót választ, s a többség ezt interneten teszi meg. Ez az ügyfélkör rendkívül árérzékeny, döntésüket csak kisebb mértékben motiválják egyéb szempontok. Ez az ügyfélkör folyamatosan és dinamikusan bővül, szakértők becslése szerint nem elképzelhetetlen, hogy idén novemberben számuk ismét jelentősen növekszik majd – mutatott rá Mestyán András, a CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fc sopron: már kiesőjelölt az újabb kudarc után

Tovább olvasom