Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Ma tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés

Ma tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, az alakuló ülésen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.


A Fővárosi Közgyűlés korábbinál jóval kisebb létszámú lesz, mindössze 33 képviselő és a főpolgármesterré választott Tarlós István alkotja majd. Az október 3-ai választás után a közgyűlésben a Fidesz-KDNP-nek a főpolgármesterrel együtt 18, az MSZP-nek 10, a Jobbiknak és az LMP-nek 3-3 mandátuma van.

A közgyűlés napirendjén szerepel a Fővárosi Választási Bizottság elnökének beszámolója, majd a főpolgármester és a képviselők esküt tesznek.

Az ülésen megállapítják a főpolgármester illetményét, költségtérítését és gépkocsi-használatát, megválasztják a főpolgármester-helyetteseket, és döntenek az illetményükről is. Tarlós István szerdán jelentette be, hogy négy főpolgármester-helyettessel áll fel az új városvezetés: György István a városüzemeltetést, Csomós Miklós az oktatást és a kultúrát, Bagdy Gábor a pénzügyeket, Pesti Imre pedig az egészségügyet és a szociális ágazatot felügyeli majd.

Az ülés napirendjén szerepel a közgyűlés bizottsági elnökeinek és tagjainak megválasztása is, ezzel kapcsolatban Tarlós István korábban azt közölte, a Fővárosi Közgyűlés az új ciklusban nyolc bizottsággal működik majd, közülük négy elnökét a Fidesz-KDNP, két bizottságét az MSZP, egy-egy bizottság elnökét pedig az LMP és a Jobbik adja. A Fidesz-KDNP és az MSZP öt, az LMP és a Jobbik 3-3 alelnöki pozíciót kap a bizottságokban.

A tervek szerint a képviselők októberben még egy közgyűlést tartanak, a hónap utolsó hetében. Ezen az ülésen már az alakuló ülésen megválasztott főpolgármester-helyettesek előterjesztéseiről dönthetnek a képviselők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztóvédelmi beadvány internetes ügyfélkapun keresztül

A lakossági ügyfelek már a kormányzati portál ügyfélkapuján keresztül is benyújthatják… Tovább olvasom