Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ma nemzeti gyásznap

Ma először fordul elő Magyarországon, hogy kormányrendelet alapján tartanak gyásznapot. A szomorú apropó a móri tragédia, melyben nyolc ember vesztette életét.
Elhunyt a móri bankrablás utolsó túlélője: a 27 esztendős bodajki fiatalasszonyt csütörtök este érte a halál a Fejér Megyei Szent György Kórházban. A több súlyos, életveszélyes lőtt sérülést szenvedett aszszony műtétek sorozatán esett át. Állapota csütörtökre virradóra fordult váltságosra. Akkor egy újabb, immár a harmadik koponyaműtétet kellett elvégezni rajta, mivel koponyájában annyira megnőtt a nyomás, hogy azt már gyógyszerekkel nem tudták kezelni.

Ma először fordul elő Magyarországon, hogy kormányrendelet alapján tartanak gyásznapot, a jogi szabályozás erről tavaly év végén született meg. A móri vérengzés áldozatainak emlékére elrendelt nemzeti gyásznapon a középületekre fekete lobogó kerül. Mádl Ferenc köztársasági elnök Móron a hozzátartozókkal és a város lakóival együtt emlékezik az áldozatokra.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy az eddigi 10 millióról 25 millió forintra emelje meg a bankrablás ügyében kitűzött nyomravezetői jutalmat. A belügyminiszter beszámoltatta az üggyel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőit, valamint a nyomozást végző egység parancsnokát. A BM közleménye szerint Pintér Sándor megállapította, hogy a rendőri szervek „rengeteg erőfeszítést tesznek, viszont úgy ítéli meg, hogy az elkövetők mielőbbi kézre kerítéséhez még mindig nem rendelkeznek elegendő információval". Lapunknak nyilatkozva Orbán Péter országos rendőrfőkapitány kijelentette: lehet hogy kommunikációs hibát elkövettek, de a tettesek elfogásának érdekében minden lehetségest megtettek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főpásztori ima

Jim Sanders, a Krisztus Szeretete Egyház főpásztora imádkozik a betegekért szombaton délután egy… Tovább olvasom