Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Ma lesz hivatalos tájékoztatás a kárpótlási jegyek jövőjéről

A Pénzügyminisztérium a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedelmének további biztosításáról keddre ígért közleményét várhatóan szerdán teszi közzé – tudatta a pénzügyi tárca.
A minisztérium közleménye szerint a jegyek tőzsdei kereskedelméről a tárgyalások gyakorlatilag lezárultak, a szerződéskötés azonban – részben technikai okokból – elhúzódott. A kibocsátó hamarosan tájékoztatást ad arról, hogy miként biztosítja a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedelmének folyamatosságát – áll a PM közleményében.

A Budapesti Értéktőzsde Rt. keddtől függesztette fel 2004. július 15-ig, csütörtökig a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedését. A Központi Kárrendezési Iroda mint kibocsátó hétfőn kérelmezte a kárpótlási jegyek kereskedésének felfüggesztését legfeljebb tíz napra.

Kérelmében a kibocsátó jelezte, hogy a kárpótlási jegyek központi letéti őrzésével kapcsolatban olyan, a soron kívüli tájékoztatás körébe eső bejelentést készül tenni, amelyekkel összefüggésben a nyilvánosságra hozatalt megelőzően esetleg napvilágot látó információk befolyásolhatják a kárpótlási jegy árfolyamát.

A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, hogy a kibocsátó hamarosan közzéteszi, hogy miként biztosítja a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedelmének folyamatosságát. Ezzel kapcsolatban a szerződéskötési és engedélyezési folyamat hamarosan lezárul.

Az ügy előzménye, hogy az SBB Solution Szolgáltató Rt., korábbi nevén Budapesti Értékpapír és Befektetési (BÉB) Rt. még június közepén közölte: július 15-i hatállyal felmondta a tőzsdével a kárpótlási jegyek központi letéti őrzéséhez kapcsolódó feladatokról rendelkező megállapodást. Ennek megfelelően az SBB rt. 2004. július 15. napját követően nem fogad kárpótlásijegy-beszállítást, így a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedésének elszámolását a Keler Központi Elszámolóház és Értéktár Rt. a továbbiakban nem tudja biztosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csempészek slágere a cigaretta

Hiába szűntek meg az unión belüli gazdasági határok, a jövedéki termékeknek, azon belül a… Tovább olvasom