Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Ma kezdődik a miniszterjelöltek meghallgatása

A meghallgatást követően a bizottság a személyi javaslatot véleményezi és a véleményéről írásban tájékoztatja az Országgyűlést, a minisztereket ezután választják meg.
Ma kezdődik a miniszterjelöltek meghallgatása az Országgyűlés különböző bizottságaiban.

A jelölteket kedden és szerdán hallgatják meg az illetékes bizottságok.

Az országgyűlési törvény értelmében a meghallgatást követően a bizottság a személyi javaslatot véleményezi és a véleményéről írásban tájékoztatja az Országgyűlést. "A miniszteri tisztségre javasolt személy miniszterré történő kinevezésének támogatásáról az országgyűlési bizottság nyílt szavazással határoz".

Orbán Viktor múlt csütörtökön nevezte meg miniszterjelöltjeit: a kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolta kinevezni.

Lázár János korábbi tájékoztatása szerint a miniszterek június 6-án tesznek esküt, és várhatóan június 15-ig Orbán Viktor megnevezi az összes államtitkárt is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós beszerzés influenza elleni védőoltásra

Az egyévesnél fiatalabb csecsemők influenza elleni védőoltását a jövőben az uniós tagállamokkal… Tovább olvasom