Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ma éjfélig módosítható a felvételi jelentkezési sorrend

Szerdán éjfélig módosíthatnak a jelentkezési sorrenden a leendő főiskolások, egyetemisták. Interneten, a felvi.hu címen tetszés szerint rangsorolhatók még a korábban már megjelölt államilag támogatott és költségtérítéses szakok.
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) tájékoztatása szerint téves az a vélekedés, hogy kizárólag akkor vehető fel valaki államilag támogatott képzésre, ha azt az első helyen jelölte meg. Hiszen függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölte meg az illető az adott szakot, ha eléri a ponthatárt olyan finanszírozási formában kezdheti meg a tanulmányait, amelyet választott.

Szintén szerdán éjfélig van lehetőségük a jelentkezőknek arra is, hogy a korábban nem csatolt, ám a felvételhez szükséges dokumentumokat elküldjék. Újdonság, hogy az idén érettségizőknek nem kell beküldeniük a bizonyítvány másolatát, az ő esetükben a vizsga eredményét automatikusan megkapja a felvételi adatbázist kezelő OFIK. A 12. évfolyam év végi osztályzatait igazoló bizonyítvány másolatát azonban mindenkinek be kell küldenie, akitől ezt kérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vatikán: a katolikus Krisztus egyetlen és igaz egyháza

A Vatikán a katolikus egyházat tartja Krisztus egyetlen és igaz egyházának - áll a hittani… Tovább olvasom