Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ma 300 millióra nő az USA népessége

2006. október 17-én megszületik - vagy bevándorol - a 300 milliomodik amerikai. Az Egyesült Államok ezzel tartja harmadik helyét a népességtoplistán. Kínában pénzt adnak a kevésgyerekes családoknak, az oroszok csak nyolcadikak.
Magyar idő szerint délután egy körül haladhatja meg a 300 milliót az Amerikai Egyesült Államok népessége, látható az amerikai szövetségi Népességnyilvántartó Iroda adatlapján. A 300 milliomodik amerikai címét várhatóan egy újszülött kapja, bár jó esély van rá, hogy valójában egy új bevándorló legyen az.

Még egy ember 11 másodpercenként

A népességnyilvántartó adatai alapján az Egyesült Államokban átlag 7 másodpercenként születnek, 13 másodpercenként halnak meg és 31 másodpercenként vándorolnak be. Így az amerikai népesség átlag 11 másodpercenként nő egy fővel.

Az Egyesült Államok népessége 16 éve haladta meg a 250 milliót 39 éve a 200 milliót és 91 éve a százmilliót. Az éves szaporulat a gazdasági világválság éveiben volt a legalacsonyabb, akkor nem érte el az évi egymilliót. A legtöbb új amerikai 1949-50-ben született, vagy érkezett az országba, egy év alatt 3 083 287 fővel nőtt a népesség.

India nem tud előzni

A világ legnépesebb országa Kína, ahol az adatok szerint 1,3 milliárdnál is többen (a kínai népességszámláló adatai szerint már 13 millióval többen) élnek. Kínában a túlnépesedés már évtizedek óta probléma, a hivatalos családpolitika az egygyerekes családmodellt támogatja, immár komoly anyagi juttatásokkal.

A második legnépesebb ország India 1,1 milliárd lakóval, de itt nem korlátozzák a népességszaporulatot, ezért a jóslások szerint idővel Kína elé kerülhet népességét tekintve az ország. India lakosságának növekedését itt követheti percről percre. Kínában és Indiában lakik a Föld népességének 37 százaléka.

Kevesen, mint az oroszok

Az Egyesült Államok a harmadik, az oroszok - hiába vannak annyian, mint az oroszok - csupán nyolcadikak. (Az orosz népességszámláló óra még azt is közli, fiú vagy lány a legújabb orosz.) Magyarország a 79. helyezett a népessége alapján, mintegy 300 000-rel vagyunk többen, mint 80. a szerbek. A legnagyobb népességű EU-ország Németország, 82 millió lakosával a 14. a világranglistán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaktanácsadók helybe mennek

Csongrád megyében a MOSZ keretein belül két szaktanácsadó segíti a termelőket a… Tovább olvasom