Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Luxuscikkek: a limuzintól a porcelánig

Ha én gazdag lennék... Ugye mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, mi lenne, ha az ő számait húznák ki a lottón, vagy egyik napról a másikra úgy ébredne fel, hogy bankszámláján több milliárd forint pihen? A család ilyenkor valószínűleg nem egy használtautó-kereskedést rohamozna meg, hanem például a legdrágább luxuslimuzint vinné haza.
Fotó: Segesvári Csaba
Ha én gazdag lennék... Ugye mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, mi lenne, ha az ő számait húznák ki a lottón, vagy egyik napról a másikra úgy ébredne fel, hogy bankszámláján több milliárd forint pihen? A család ilyenkor valószínűleg nem egy használtautó-kereskedést rohamozna meg, hanem például a legdrágább luxuslimuzint vinné haza. Szegeden a Mercedesnél találna ilyet – 58 millió forintért. Bizonyára karórát és ékszert sem a bizsuboltban vásárolna. Mi az egyik óra-ékszer kereskedésben találtunk rá a legdrágább Breitlingre másfél millióért, s ugyanott lógott egy nyaklánc fülbevalókkal közel kétmillióért.

Ki ne szeretne egy olyan Mercedest, amelynek csak nem sokkal ezelőtt kezdődött meg a gyártása, de négy-öt hónapon belül a háza előtt parkolhatna? Rajnai Tamás, az MB-Autó Magyarország Kft. szegedi kereskedésének értékesítési vezetője ezt az ötszemélyes luxuslimuzint ajánlaná azoknak, akiknek hirtelen sok pénz állna a házhoz.
Az első kategóriás S65AMG típusú kocsi 58 millió forintba kerülne új tulajdonosának. Ha nem lenne türelmünk kivárni a közel fél évet – ennyi idő alatt érkezik Németországból Szegedre a kocsi –, a kereskedés autóparkjából válogathatunk kedvünkre. A legdrágább csodaautó „csupán" 26 millióval terhelné meg bankszámlánkat. Az S320CDI típusú Mercedes mindössze motorteljesítményével marad el több mint harmincmillióval többe kerülő vetélytársától. Mondhatni, nagy a keletje: fél év alatt hat darabon sikerült túladni az autókereskedésben.

A „kék csoda"

Persze van, aki nem a dübörgő motorra, hanem az óra kellemes ketyegésére érzékenyül el. A legjobb, ha egy óra-ékszer kereskedést keres fel: nemcsak a csuklóját, nyakát is többmilliós csodákkal ékesítheti. A Babós óra-ékszer szalon legdrágább férfi karórája 1 millió 521 ezer forintba kerül. Az automata szerkezetes Breitlingen azonban hiába keresnénk aranyat vagy drágakövet: az óraszerkezet sima acélból készült.

– A legtöbb felsőkategóriás órában a márkát kell megfizetni – mondja Babósné Sándor Mónika. A bolt kínálatában karácsonykor egy hétmillió forintos óra is szerepelt: a Rado cég „kék csoda" fantázianévre hallgató női karórája. Ennyit senki nem volt hajlandó kifizetni érte: a kék zafírból készült, brillekkel díszített ékességet visszavitték Svájcba. Női modellből jelenleg az 1 millió 333 ezer forintos Breitling óra a legdrágább: 18 karátos arany betétei és 11 brillje elkápráztatja az embert.

– Sokan gyűjtik az órákat. Főleg a férfiak lelkes vásárlói ennek a terméknek. Sportos, elegáns, szabadidős: minden életstílusnak megvan a maga megfelelője órában is – magyarázza Sándor Mónika.

Az ékszerek királynője

Míg a férfiaknak az óra az ékszer, a nőknek természetesen a nyaklánc és a fülbevaló jelenti ugyanezt. A boltban kizárólag egyedi tervezésűeket kapni. A kínálat királynője a maga 1 millió 959 ezer forintos árával az a Nina Ricci-nyaklánc, amit a brillek mellett gránittal, citrinnel, periodottal és rodolittal raktak ki. Az árban benne van a nyakékhez passzoló fülbevaló is.
– Ez már elkelt volna, ha nem ennyibe kerülne – utalt Sándor Mónika arra, a márkás ékszernek érdeklője ugyan akad, de kevesen engedhetnek meg maguknak efféle luxust.

Nyolcmilliós étkészlet

Ha az ékszer nem is, egy porcelánból készült ékszertartó talán még megfizethető. A Herendi porcelánmanufaktúra szegedi márkaboltjának vitrinjei több millió forintot rejtenek magukban. A legdrágább, ékszertartónak is kiváló, tök alakú, áttört bonbonniere 137 ezer 700 forintba kerül.

– A kínálókat, bonbonniere-eket és a figurális porcelánokat sokan keresik, viszik – árulja el Farkasné Bölöni Katalin üzletvezető. Érdekes módon több a magyar, mint a külföldi vásárló, pedig a herendi porcelánt nyugodtan nevezhetjük hungarikumnak is. A vevők többsége a középkorúak köréből kerül ki, de egyre több fiatal is érdeklődik a míves portéka iránt. A bolt kincse az a 26 részes viktóriamintás étkészlet, amiért 913 ezer 100 forintot kell fizetnie a vásárlónak.

– Ebből már többet is eladtunk az évek során, jellemzően szintén magyaroknak – mondja az üzletvezető. Ha ennél is drágább árura fájna a fogunk, étkészletből 8 millió 151 ezer 200 forintért rendelhetünk magunknak. Három hónapon belül egy tizenkét személyes, tupini mintás szett boldog tulajdonosai lehetünk.

– Hét éve dolgozom a boltban, de ilyet még senki nem keresett. A legdrágább áru, amit eladtam, az a 2 millió 600 ezer forintos figurális porcelán volt, ami egy vadkant ábrázolt három kutyával – mondja Bölöni Katalin.

Nemcsak a karóra szerkezete, hanem az ára is acélos
Egyedi tervezésű nyakék fülbevalókkal – majdnem kétmillióért. Fotók: Segesvári Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom