Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Love story: Balettesküvő a nyugalom szigetén

Művészmenyegző helyszíne volt a közelmúltban a hédervári reneszánsz kastély angolparkja. A Győri Balett két magántáncosa, Sóthy Virág és Velekei László döntött úgy: ezután összekötik életük útját és immár nem csupán a színpadon. Rokonok, barátok és pályatársak népes tábora kísérte el őket a Szigetköz gyöngyszemének nevezett településre, ahol az esküvőjüket tartották.
Szebb és stílusosabb miliőt talán nem is választhatott volna a boldogító igen kimondására Sóthy Virág és Velekei László, a Győri Balett két szólótáncosa, mert a hédervári Magyarország egyik legautentikusabb, XVI. századi barokk elemekkel díszített kastélya. Az angolpark hatalmas, árnyat adó fái kiváló díszletül szolgáltak és olyan benyomást keltettek, mintha egy óriásszínpadon állnánk. Már kora délután szépen sorban érkeztek a vendégek, a rokonok és a pályatársak, mert senki sem akart lemaradni a jeles eseményről. A könnyed üdvözlést, a pohár pezsgőt és néhány finom falatot követően került sor a hivatalos szertartásra a park egyik szegletében, majd az ifjú pár fogadta a véget nem érő gratulációkat, a jókívánságokat és természetesen az ilyenkor szokásos ajándékokat. A vacsora előtt mindketten csillogó szemekkel meséltek megismerkedésükről és terveikről, most már házaspárként. Velekei László tíz, Sóthy Virág kilenc éve tagja a Győri Balettnek.

A Rómeó és Júlia címszerepében találtunk igazán egymásra. Érdekes, hogy legutóbbi közös produkciónk is Shakespeare-alkotás, a Hamlet. Ezek szerint az író vigyáz ránk a távoli örökkévalóságból.
– Úgy is fogalmazhatnék, szerelmünk második ciklusát koronáztuk meg a házasságkötéssel – emlékezett a gyönyörű Virág –, mivel néhány éve már szorosabbra fűztük ugyan a barátságot, de akkor valamiért mégis egy kis szünet következett. Az elmúlt három esztendőben tudatosult mindkettőnkben: együtt szeretnénk élni. És ezt részben Shakespeare-nek köszönhetjük, mert a Rómeó és Júlia címszerepében találtunk igazán egymásra. Érdekes, hogy legutóbbi közös produkciónk is Shakespeare-alkotás, a Hamlet. Ezek szerint Shakespeare vigyáz ránk a távoli örökkévalóságból.

A tervekről már a láthatóan nagyon boldog és izgatott férj beszélt. – Először is szeretnénk kipihenni magunkat, mert hosszú és sok munkával telt évad áll mögöttünk, de mindenért kárpótol, hogy a vége ilyen csodálatosra sikeredett. Most egy hét nászút szerepel a programban, aztán már jövünk is haza, a győri közös otthonunkban is nagyon várnak ránk. Többek között egy aranyos kiskutya, akit nem várakoztathatunk sokáig. Azután lassan ismét megkezdődnek a próbák az elkövetkező évadra. Társulatunk legközelebb a Chaplin-balettet állítja színpadra, melyben mindkettőnkre jelentős feladat vár.

A számos művészeti elismeréssel rendelkező táncospár – Virág volt már az év táncosa és Harangozó-díjban is részesült, míg hitvese Fülöp Viktor-díjjal kitüntetett – az esküvőt követő napokban Horvátországba indult, hogy az Adriai-tenger hűsítő habjai között töltse a mézesheteket.

Jaberits Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevált stresszoldók

Miért tartják a sportot stresszoldónak? Mert a mozgás lehetővé teszi, hogy oldódjunk, kifejezzük… Tovább olvasom