Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Lótenyésztés az EU-ban is

A lovak szállításának, nemzetközi forgalmazásának szabályozásáról, a hazai lovasturizmus helyzetéről esett szó azon a konferencián, melyet nemrégiben Bábolnán tartottak.
A Lótenyésztés az EU-csatlakozás tükrében című tanácskozást a Szent István Egyetem, a Magyar Lótenyésztők Szövetsége és a Pannon Lovas Akadémia szervezte a házigazda, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. segítségével. Az ország különböző részeiből érkezett lovas- és lótenyésztő szakembereknek Sárfy Péter, a Ménesbirtok igazgatója az állami tulajdonú kft. legújabb idegenforgalmat csábító terveiről beszélt. Elmondta, hogy a lótenyésztés genetikai értékeinek megőrzése és az Európában egyedülállónak számító környezetben élő ménes megtartása mellett a cég a lovas- és a szakmai turizmus irányába kíván nyitni. Szakembereik már megteremtették a lovagoltatás és a lovasbemutatók megrendezésének feltételeit, így azokkal a látnivalókkal, melyek az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag protokollcélokat szolgáltak, ezentúl a turisták kedvében járhatnak.
Az embert ősidők óta segítő állatnak, a lónak persze nemcsak az idegenforgalomban, hanem a gazdaságban, a kutatásban és a gyó-

gyászatban is világszerte felértékelődött a szerepe. Horn Péter akadémikus a konferencián tartott előadásában megemlítette, hogy Nyugat-Európában és Új-Zélandon többek között erdészetekben is reneszánszát éli a munkabíró négylábúak használata, főképp környezetvédelmi megfontolások miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az interneten terjed A Klónok támadása

A legszigorúbb óvintézkedések ellenére egy héttel a világpremier előtt letölthető az internetről A… Tovább olvasom