Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Lopott rendszámmal tankolnak, majd nem fizetnek

Újabb trükköt vetnek be a benzintolvajok: lopott rendszámú járművel mennek tankolni, hogy később ne tudják elkapni őket. Ha legfeljebb 20 ezer forint kárt okoznak, akkor ez a lopás szabálysértésnek számít és legfeljebb százezer forint bírság járhat érte.

A rendszám megváltoztatása miatt azonban börtönbe is kerülhetnek a tolvajok.A húszezer forint alatti lopásokat nem a rendőrség, hanem az önkormányzatok vizsgálják. A győri közigazgatási osztály csoportvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: míg öt éve szinte egyetlen olyan ügyük sem volt, amikor fizetés nélkül távoztak a benzinkútról, ma már minden hétre jut egy ilyen eset.

Horváth Tamás hozzátette azonban, hogy egy-két olyan esetről tudnak csupán, amelynél kiderült: nemcsak ingyen tankoltak a tolvajok, de valaki más rendszámát is használták. Horváth Csaba győri rendőrkapitány az ilyen ügyekkel kapcsolatban elmondta: ha az okozott kár nem haladja meg a húszezer forintot, akkor szabálysértésről van szó. Ha azonban a tolvaj lopott rendszámot használ a tankoláshoz, akár börtönbe is kerülhet - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 10. Imcsi 2009. június 16. 20:37
  „Freddynek már későn szólok, de a többiek is megszívlelhetik: ha kiszállok az autóból tankolni, vagy guminyomást ellenőrizni, (esetleg az út mellett a kisdolgomat végezni) már zárom is be az autót!”
 • 9. Rézfejű 2009. június 16. 12:35
  „8-as!

  Ha a rendőröknek nem sikerült megállapítani az autó típusát, talán 1-2 óvodást kellett volna bevonni a nyomozásba, ők általában jól ismerik a típusokat. A nagycsopotosok biztosan!”
 • 8. Freddy01 2009. június 16. 12:14
  „Nekem a soproni tecso kútnál ellopták a telós PDA-mat. A kamerán rajta voilt az elkövető, az autója minden. Olyan minőségű volt a kamera felvétele, hogy nem a rendszámot, hanem még az autó típusát sem tudtuk megállapítani a Rendőrségen...
  Ugyhogy nyugodtan lehet tankolni, nem kell még a lopott rendszámmal sem bajlódni...”
 • 7. pancser 2009. június 16. 09:18
  „Rendet az országban, elég volt! Hajrá jobboldal libsi, szoci go to to hell!”
 • 6. bugriskin 2009. június 16. 07:12
  „Hé! itt is ki spórolták a kamerákat? Hisz köztudott, hogy az utcákon a bűnözés. Vagy ott, ahol van mit ellopni ,hanyag őrzés mellett!”
 • 5. Goldmund 2009. június 15. 21:13
  „Amikor még gyerek voltam, nem a boltban, a pult mellett várták, hogy bemenjen az autós fizetni, hanem a kutas ott sürgött-forgott az autók körül. Ha valaki kérte, akkor kezelték is a tankoló berendezést.
  Amikor bejött ez az új módi, csodálkoztam: mi van, ha valaki egyszerűen nem megy be a boltba fizetni, hanem elhajt?! Aztán elszégyelltem magam: bizonyára másnak eszébe sem jut ilyesmi, hiszen különben nem működne a rendszer.
  De úgy látszik, egyre több embernek nemcsak eszébe jut, hanem meg is teszi. Ha sok a svindler, akkor vissza a kaptafához! Álljon ott megint a kutas az autóknál és meg van oldva a probléma!”
 • 4. kolombela 2009. június 15. 20:07
  „Ez a 20 ezer Ft-os határ emlékeztet valamire. Mintha ez alatt az értékhatár alatt lopnának a multikban azok a bizonyosak.”
 • 3. miracle 2009. június 15. 20:07
  „Akár börtönbe is kerülhet...
  Persze.
  Hány ember került Mo-on az elmúlt 20 évben azért börtönbe, mert lopott rendszámmal furikázott? Kb nulla.”
 • 2. knifemaster 2009. június 15. 19:52
  „1.
  Pont a legnagyobb tolvajcéh felé mutogatsz?:D”
 • 1. x11 2009. június 15. 19:22
  „A törvényhozóknak kellene átlátni a helyzetet, mert ha valaki lop az tolvaj mindegy mennyit.
  Itt nem szabad megkülönböztetni összegeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: nem lehet megismételni a szavazást

A házszabály szerint nem lehet megismételni a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztását célzó… Tovább olvasom