Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Lopott autókat adott vissza jogos tulajdonosuknak a rendőrség

Az ORFK gépjárműlopások felderítését szolgáló új koncepciójának köszönhetően eddig országosan több mint 200 járművet foglaltak le, ebből tizet adtak vissza.
Tíz járművet adott vissza jogos tulajdonosuknak a rendőrség szerdán Vácon, egy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által bérelt telephelyen.

Az előzményeket ismertetve Némedi Gábor, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gépjárműbűnözés elleni koordinátora elmondta: az ORFK gépjárműlopások felderítését szolgáló új koncepciójának köszönhetően eddig országosan több mint 200 járművet foglaltak le, jelenleg folyik a járművek szakértői vizsgálata, és amelyek esetében az eredeti - jogos - tulajdonost megállapították, azokat folyamatos szolgáltatják vissza.

Az ezredes közölte, az ORFK 2014 áprilisában kezdte el egy új koncepció alapján a Magyarországon elkövetett gépjárműlopások felderítését. Rámutatott: nem a tolvajokat kívánják tetten érni, hanem a közös hátteret, a legalizálóhelyeket szeretnék feltárni, az orgazdákat, a járművek egyedi azonosítóinak meghamisítóit akarják elfogni és büntetőeljárás alá vonni, majd rajtuk keresztül eljutni a tolvajokhoz.

Az ügygazda Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárása keretében eddig több mint kétszáz gépjárművet foglaltak le az országban, szinte minden megyére kiterjedően.

Horváth Lajos rendőr ezredes jelezte: a megyében jelenleg négy jelentős büntetőeljárás van folyamatban tizenhárom, kényszerintézkedés által érintett gyanúsítottal szemben, illetve több száz autót foglaltak le, más szervekkel együtt.

Hangsúlyozta: a rendőrség törekszik arra, hogy a jogszerű tulajdonos személyének megállapítása után minél hamarabb visszaszolgáltassa az autókat, a szerdai nyilvános átadást megelőzően 11 autót már visszaadtak.

A Pest megyei rendőrség munkatársa kiemelte, hogy a bevezetett új koncepciónak köszönhetően jelentős eredmények érzékelhetők: míg korábban a megyében naponta 4-10 autót tulajdonítottak el, az akciók elindítása óta ez a szám 0 és 1 közé esett vissza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos inni a siófoki szórakozónegyedben

A városvezetés szerint évről-évre visszatérő panasz, hogy a fiatalok az utcán isznak, és szemetet… Tovább olvasom