Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Lomi Lomi masszázs

Egy kezelés, mely egy picit többet jelent egy általános kezelési formánál. A hawaii ember harmóniában és szeretetben él a világgal, szerintük ha a test, a lélek és a szellem feszültségmentes, akkor nem betegedhet meg az ember. Mi, masszőrök megpróbáljuk ezt a tradíciót szeretettel továbbadni, örömet szerezve a vendégeknek, együtt elindulva ezen a csodálatos úton.
A masszázsok királynője

Hawaiin több tradicionális gyógymasszázs és gyógyító terápia létezik. Minden kis sziget, minden kahuna (a sámánokat, gyógyítókat nevezik így) saját módszerrel bír. A sámánokat nagyra becsülik és tisztelik, ők ápolják az ősi tudást, mellyel gyógyítanak. A módszerek nagyon hasonlítanak egymásra, mindig szorosan együttműködnek a természettel.

A Lomi Lomi masszázs nyugtató hatású, kilazítja az izmokat, az ízületeket és feloldja a különböző fizikai és pszichés blokkokat. Lomi Lomi lefordítva annyit jelent, hogy masszírozni, gyúrni, nyomni, dörzsölni, puhítani. A masszázs során a masszőr a hawaii tradícióknak megfelelő életerőt és szeretetet adja tovább a vendégnek.

A masszázsrituálé részeként szerepelnek imádságok, táncok, néha énekkel együtt, az elemek bevonásával. Ezt a masszázst egy nyugati masszázstechnikával nem lehet és nem is érdemes összehasonlítani. Ez egy gyógyító ceremónia, amely a testnek és a léleknek egyaránt erőt kölcsönöz, és lehetővé teszi, hogy a gyógyító energiák elinduljanak saját útjukon. Ha valakinek a belső egyensúlyában zavar támad, a Lomi Lomi masszázson keresztül az univerzum energiáját felhasználva sikerül ezt a harmóniát visszaállítani.


Órákon át

Korábban ezt a rituálét csak a papok végezhették, ma már a családi tradíciót adják tovább generációról generációra, a régi hagyományokat ápolandó. Hawaiin ez a masszázs eltarthat pár órát, akár egy egész napot. De létezik heti rituálé is különleges ünnepekkor, például a menyasszony és vőlegény részére esküvő előtt. Ünnep a léleknek, egy utazás az ismeretlenbe egy mély kikapcsolódáshoz.


A lélekre is gyógyítóan hat

A Lomi Lomi egy speciális, egyedülálló masszázs. A vendéget beolajozzuk tetőtől talpig finom hawaii olajjal. Nemcsak a feszült izmok és ízületek oldódnak, hanem a belső blokkok is, így a lélekre is gyógyítóan hat.

Minden ember alapigénye a szeretet, a szeretetteljes érintés, a saját testünk elfogadása, a feszültségek csökkentése. Ezeket a nézőpontokat figyelembe véve kell a masszőrnek dolgoznia, sok szeretettel, megértéssel, teljes bizalommal. A masszázs 90% szeretetből áll, a maradék a technika. A terapeutának magáénak kell vallania a hawaii életfilozófiát (hunát), aki ezt nem érti meg, nem is tud megfelelően masszírozni.


A technika

Mindig visszatérő, nagy testfelületet átfogó, folyamatos, néha hintázó mozdulatokkal dolgozik a masszőr, mialatt speciális tánclépéseket használ. A vendég így tud teljesen kikapcsolódni, saját érzékeit követve teljesen át tudja magát adni a masszázs élvezetének. Ezekkel a szeretetteljes mozdulatokkal és simításokkal biztonságot, szeretetet, megértést, nyugalmat, megelégedettséget, bizalmat, higgadtságot, csodálatos közérzetet adunk a vendégnek, talán egy kaput nyitunk az „új" felé.

Az életenergia ismét folyamatosan tud szárnyalni, a belső és külső blokkok feloldódnak. Több kezelés során a legtöbb fájdalmat és akár a depressziót is lehet csökkenteni. A ceremónia végén a vendég még egy kicsit fekve maradhat és „kipihenheti" magát. A masszázs végezetéül kap még egy forró lábfürdőt.

Arany Éva, masszőr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám-tisztítókúra kivivel

Aki csak néhány kilótól szeretne megszabadulni, és szívesen feltöltené szervezetét vitaminokkal, … Tovább olvasom